Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

UPDATE Polițiștii au ajuns în fața Guvernului, unde vor protesta până la ora 16:00

UPDATE ORA 13.04 Polițiștii au ajuns în jurul orei 12:30 în Piața Victoriei, unde vor continua acțiunea de protest până la ora 16:00.

Numărul protestatarilor a depășit 2.000 de persoane, iar aceștia strigă la unison "Hoții, hoții", suflă în vuvuzele și fluiere și agită pancarte pe care scrie " Munca suplimentară neplătită = sclavie", "Peste 60% din angajații MAI au salariul minim pe economie", "Modernizați sediile posturilor de Poliție", "Raportăm: plouă în posturile de Poliție", "Vrem o lege de salarizare echitabilă", "Vreți să oferim servicii europene cu salarii de doi bani?", "Vrem examene corecte și transparente pentru ocuparea funcțiilor de conducere".

UPDATE ORA 12.07 Polițiștii au plecat spre Piața Victoriei

Polițiștii au plecat în marș, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, spre Piața Victoriei, după două ore de proteste în fața Ministerului Afacerilor Interne.

Protestatarii vor merge în continuare pe traseul Bd Magheru, Bd Lascăr Catargiu, Piața Victoriei, unde vor rămâne până la ora 16:00. Traficul rutier pe traseu este restricționat.

Acțiunea de protest a început la ora 10:00, iar, pe parcurs, numărul participanților a ajuns la circa 2.000 de persoane.

ORA 10.33 Peste 1.000 de polițiști protestează în fața Ministerului Afacerilor Interne

Peste 1.000 de polițiști protestează, sâmbătă, de Ziua Poliției Române, în fața Ministerului Afacerilor Interne, nemulțumiți de nivelul de salarizare comparativ cu alte sectoare bugetare.

Polițiștii au început să se adune în parcarea din fața ministerului încă de la ora 9:00, iar acțiunea de protest a început la ora 10:00.

Aceștia îi cer ministrului de Interne, Carmen Dan, să se respecte drepturile polițiștilor și ale personalului din MAI, jandarmi, pompieri. De asemenea, ei cer eliminare disfuncțiilor din sistemul public de salarizare.

Protestatarii suflă în vuvuzele și agită pancarte pe care scrie "Peste 60% din angajații MAI au salariul minim pe economie", "Modernizați sediile posturilor de Poliție", "Vrem o lege de salarizare echitabilă", "Vreți să oferim servicii europene cu salarii de doi bani?" și strigă, la unison "Carmen, vino încoa´, salută Poliția".

Mitingul din fața MAI va dura până la ora 12:00, când protestatarii urmează să plece în marș spre Piața Victoriei, unde vor continua acțiunea de protest până la ora 16:00.

Protestul este organizat de Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România și PRO LEX, însă sunt așteptați să participe și polițiști neafiliați sau afiliați altor sindicate, atât din București cât și din țară.

Conform unui comunicat remis AGERPRES de organizatori, polițiștii solicită emiterea unei ordonanțe de urgență care să prevadă majorarea salariilor funcției de bază cu 20% și calcularea sporurilor pe bază de pontaj (pentru munca de noapte, pentru condiții grele, pentru sâmbete, duminici și sărbători legale lucrate) la salariul funcției de bază, de la 1 aprilie 2017.

De asemenea, în cadrul aceleiași ordonanțe, liderii de sindicat consideră că trebuie să se regăsească și plata asigurării serviciului de intervenție prin chemări de la domiciliu, cu 40% din salariul de funcție, la fel ca în cazul medicilor.

O altă revendicare privește eliminarea plafonului de 30% din salariul funcției de bază pentru sporuri, compensații, prime și indemnizații individuale, dar și acordarea unei majorări de 100% (față de 75% cât este acum) pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Personaje de grotă aduse de PSD la protestul eșuat de la Cotroceni! Dăncilă, de ce taci, nemernico?

2 BREAKING Un român câștigă primăria orașului german Görlitz, învingând în turul doi candidatul extremei drepte

3 LIVE Protest la Cotroceni. Pensionarii PSD cer eliberarea lui Dragnea: „Nu vrem să devenim colonie nemțească”

4 Andrei Năstase / Plahotniuc este dat în urmărire federală în Rusia și va fi dat în urmărire internațională

5 E groasă la curul lui! Ce-l ajunge din urmă pe Dragnea. Totul despre problemele penale ale fostului lider PSD …

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou