UPDATE Ponta: Am plecat din aeroportul Ataturk

UPDATE Ponta: Am plecat din aeroportul Ataturk

Fostul premier Victor Ponta, care urma să părăsească Istanbulul marți seară, cu o cursă aeriană, a declarat pentru AGERPRES că a părăsit aeroportul Ataturk, unde a avut loc atentatul.

"Am plecat din aeroport", a afirmat Victor Ponta, răspunzând unei întrebări.

Fostul premier se află la Istanbul și avea o cursă spre București la miezul nopții.

"Eu am fost mai norocos decât alți români în sensul în care eram în mașină aproape de intrarea la aeroport. Ne-au întors din drum și am plecat, însă ar trebui să știți că o cursă de la ora 21,54 de la București a aterizat acum și probabil că românii sunt blocați acolo. Sper să fie bine și cu siguranță foarte mulți care erau cu mine la ora 12 noaptea și care au ajuns mai din timp, nu în ultimul moment, probabil că sunt tot acolo. Sper doar că sunt foarte bine și mai vreau să știți că la aeroport, și la toate aeroporturile din Istanbul, din Turcia, există un control suplimentar. Nu poți să intri în aeroport înainte de a face controlul. Nu vreau să mă gândesc dacă acest atentat era la un aeroport european. Probabil că erau sute de victime, însă teroriștii au fost depistați la acest prim control și, din păcate, au fost victime, dar cu siguranță mult mai puține decât ar fi fost altfel", a susținut Victor Ponta, la Digi 24.

El a precizat că Turcia are cele mai avansate măsuri de siguranță.
"Nu poți să intri nici măcar să aștepți pe cineva la aeroport fără să treci printr-un control, acela pe care îl știm toți atunci când te urci în avion. La fel, la plecări este un control inițial de bagaj. (...) Oricum este o tragedie și sper doar să înțelegem cu toții că nimic nu e mai important pentru lumea civilizată decât să fie solidară în combaterea terorismului care iată lovește la Bruxelles, la Istanbul, la Paris, oriunde", a arătat fostul premier.

Ponta a explicat că probabil sunt peste 100 de români care urmau să fie în cursa cu care trebuia să se întoarcă el în România, subliniind că speră ca aceștia și cei sosiți la ora 21,45 să fie bine.

"Am văzut că atentatul a fost la sosiri, nu la plecări. Sper doar să nu fie niciun român printre ceilalți și îmi exprim amărăciunea pentru victimele nevinovate. (...) Sper ca Romania să fie alături de Turcia așa cum a fost alături de Belgia sau de Franța în cazul atentatelor teroriste", a adăugat el.

Fostul șef al Executivului a menționat că nu a apucat să vorbească cu românii din aeroport și a evitat să spună dacă se află și alți politicieni. "Nu contează, toți sunt pasageri", a spus el.

Anterior, Victor Ponta a afirmat, într-o postare pe pagina sa de socializare, că atentatul de marți seara de la Istanbul reprezintă "încă un semnal că nimic nu e mai important azi în Europa decât colaborarea pentru combaterea terorismului".

"Condoleanțe celor apropiați de victime. Solidaritate cu poporul turc în lupta cu monștrii teroriști! Încă un semnal că nimic nu e mai important azi în Europa decât colaborarea pentru combaterea terorismului! Sper că toți românii aflați acum în aeroport să fie în siguranță!", a spus Ponta, în postarea pe Facebook.

Trei teroriști kamikaze s-au aruncat în aer marți seară la aeroportul internațional Atatürk omorând 28 de persoane și rănind alte 60, a afirmat guvernatorul Istanbulului, Vasip Sahin, potrivit CNN Turk.

AGERPRES / (AS — autor: Doroteea Purcărea, editor: Marius Frățilă, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dur articol! / Așa este, domnule președinte?

2 Așa o fi?

3 Andreea Esca are un „confident”?

4 Idilă-surpriză în sportul românesc

5 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis