UPDATE Prahova: Din primele cercetări, șoferul autocarului, vinovat de producerea accidentului (purtător de cuvânt IJP)

UPDATE Prahova: Din primele cercetări, șoferul autocarului, vinovat de producerea accidentului (purtător de cuvânt IJP)

UPDATE ORA 09.06 Cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte 28 au fost transportate la spital după ce un autocar în care se aflau 33 de oameni a intrat în coliziune, pe DN 1, la Strejnic, cu o autobasculantă încărcată cu nisip, din primele cercetări reieșind că de vină pentru producerea accidentului ar fi șoferul autocarului. Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, Nicolae Popescu, a declarat, pentru AGERPRES, că 28 de persoane au fost duse cu ambulanțele la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, între acestea aflându-se și un copil de 9 ani.

Trei dintre cei duși la spital se află în stare foarte gravă, iar pentru îngrijirea victimelor au fost chemați de acasă medici chirurgi, radiologi, ortopezi, dar și persoane auxiliar, au declarat surse din cadrul spitalului.

De asemenea, alte cinci persoane au decedat, între ele aflându-se și șoferul autocarului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Marian Popescu, autocarul care efectua curse regulate pe traseul Mănești-Ploiești a lovit din spate o autobasculantă încărcată cu nisip, la fața locului nefiind depistate urme de frânare.

ISU Prahova a pus la dispoziția familiilor victimelor două numere de telefon la care pot obține informații: 0244.515.933 și 0244.515.946.

UPDATE ORA 07.53 Prahova: Din primele cercetări, șoferul autocarului, vinovat de producerea accidentului (purtător de cuvânt IJP)

Din primele cercetări, șoferul autocarului implicat în accidentul de pe DN 1, de la Strejnic, este vinovat de producerea accidentului, la fața locului nefiind găsite urme de frânare, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Marian Popescu.

Potrivit acestuia, autocarul, care efectua curse regulate pe traseul Mănești-Ploiești, a lovit din spate o autobasculantă încărcată cu nisip, la fața locului nefiind depistate urme de frânare.

Autoritățile iau în calcul mai multe ipoteze, în sensul că șoferul ar putea să fi adormit sau autocarul ar fi putut avea probleme tehnice.

Traficul în zonă este blocat pe sensul de mers pe care a avut loc accidentul, astfel că se circulă alternativ dirijat, la fața locului aflându-se politiști de la circulație.

UPDATE ORA 07.24 Prahova: 30 de răniți în accidentul de pe DN 1; 5 persoane decedate până acum

Un număr de aproximativ 30 de persoane au fost rănite în accidentul care avut loc, vineri dimineață, pe DN 1, la Strejnic, până la acest moment fiind înregistrate cinci decese, a declarat, pentru AGERPRES, șeful Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Prahova, Daniel Nicolae.

Potrivit acestuia, până în prezent, 16 persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, a precizat că șapte persoane au fost încarcerate, cinci dintre ele fiind scoase de pompieri dintre fiare.

La fața locului se intervine cu 22 de ambulanțe ale SAJ și SMURD.

În accidentul rutier au fost implicate un TIR și un autocar.

ORA 07.09 Prahova: Autocar implicat în accident pe DN 1; patru morți și patru persoane încarcerate

Patru persoane au decedat, iar alte patru au rămas încarcerate, în urma unui accident rutier care a avut loc, vineri dimineață, pe DN 1, la Strejnic, autoritățile punând în aplicare planul roșu de intervenție.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, din primele date de la fața locului a reieșit că un TIR și un autocar au intrat în coliziune pe DN 1, pe drumul spre Buftea, iar în urma impactului patru persoane au rămas prinse între fiare, iar altele au fost rănite.

Șeful Serviciului Județean de Ambulanță Prahova, Daniel Nicolae, a declarat, pentru AGERPRES, că se lucrează pentru scoaterea persoanelor încarcerate, dar și pentru acordarea de îngrijiri medicale celor rănite.

Până la acest moment, patru persoane au decedat, iar alte două au politraumatisme grave, a spus Nicolae.

Deocamdată, nu se poate spune cu exactitate numărul victimelor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…