UPDATE Prahova: Ionuț Krech, suspectat de luare de mită (surse)

UPDATE Prahova: Ionuț Krech, suspectat de luare de mită (surse)

UPDATE ORA 15.27 Ionuț Krech, fost director IT în Ministerul Justiției, este suspectat de luare de mită în dosarul în care Relu Fenechiu a fost pus sub urmărire penală.

Surse apropiate anchetei au declarat că Ionuț Krech ar fi primit drept mită câteva sute de mii de euro pentru a înlesni acordarea unui contract derulat de Ministerul Justiției către o firmă din domeniul IT.

Ionuț Krech a fost adus cu mandat la sediul DNA Ploiești, el fiind în continuare audiat de procurori.

În prezent, Krech ocupă o funcție de execuție în cadrul Direcției de implementare Proiecte cu finanțare de la Banca Mondială din Ministerul Justiției. În același dosar, Relu Fenechiu a fost pus sub urmărire penală pentru trafic de influență în formă continuată și spălarea banilor. Procurorii spun că în perioada 2012-2014 Fenechiu, în calitate de deputat, a pretins și primit de la o firmă de software un procentaj de 15% din valoarea două contracte promovate de Ministerul Justiției și de o societate farmaceutică cu acționar majoritar Ministerul Sănătății, banii fiind primiți pentru sprijinul promis și acordat.

Conform surselor citate, societatea farmaceutică implicată este Antibiotice Iași.

ORA 12.01 Ionuț Krech, fost director IT în Ministerul Justiției, adus la DNA Ploiești în dosarul lui Fenechiu

Ionuț Krech, fost director IT în Ministerul Justiției, care în prezent îndeplinește o funcție de execuție la Direcția Implementare Proiecte finanțate de la Banca Mondială a aceluiași minister, a fost adus cu mandat, joi, la sediul DNA Ploiești.

Surse judiciare au declarat că acesta va fi audiat de procurorii anticorupție în același dosar în care a fost adus din penitenciar și fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu.

Fostul ministru al transporturilor Relu Fenechiu a fost adus joi dimineață la sediul DNA Ploiești din penitenciar , el aflându-se în executarea unei pedepse în dosarul 'Transformatorul'.

Surse judiciare au declarat că Fenechiu va fi audiat de procurorii de la Ploiești într-un nou dosar privind fapte de corupție.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv, pe 30 ianuarie 2014, de Înalta Curte de Casație și Justiție la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul". Completul de cinci judecători, condus de Livia Stanciu, a respins recursul lui Relu Fenechiu și a menținut pedeapsa de 5 ani dată anterior de un alt complet de la instanța supremă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”