UPDATE Prahova: Jandarmii, aplaudați și felicitați de protestatarii din Ploiești la finalul manifestației

UPDATE Prahova: Jandarmii, aplaudați și felicitați de protestatarii din Ploiești la finalul manifestației

Protestul de la Ploiești s-a încheiat, vineri seară, după șase ore, iar la finalul acestuia, manifestanții i-au aplaudat și felicitat pe jandarmi, scandând "Jos pălăria, Jandarmeria".

* LIVE Protestul din fața Guvernului — la final (FOTO/VIDEO)

Manifestația a durat șase ore, timp în care mii de oameni, aproximativ 6.000 în punctul maxim al protestului, au mărșăluit pe distanțe de mai mulți kilometri, trecând inclusiv prin fața DNA Ploiești și scandând împotriva Guvernului și a PSD, îndemnându-i pe ploieșteni să iasă în stradă.

Protestatarii au avut steaguri, vuvuzele și pancarte de mari dimensiuni cu versuri ale trupei BUG Mafia și mesaje precum "Altă întrebare: de ce vă zice lumea "ciordache"?", "Acasă e cald și bine, dar eu strig și pentru tine", "Vă mulțumim pentru că ne uniți și ne faceți mai puternici", "Mama nu vrea pensie mărită, vrea nepoți cu viitor", "Votul care vi s-a dat nu dă liber la furat" și "Protestăm pentru că doare. Altă întrebare?".

În stradă au ieșit persoane de toate vârstele, inclusiv foarte mulți copii, iar unul dintre manifestanți a venit cu un câine la gâtul căruia a agățat o pancartă cu mesajul "Nu puteți cumpăra toate speciile".

Pe parcurs, jandarmii au împărțit manifestanților flyere cu mesajul "#Nu Așa# Jandarmeria protejează", prin care îi îndemnau să se delimiteze de cei care produc violențe și să se îndepărteze de zonele unde au loc conflicte.

La finalul protestului, participanții le-au mulțumit jandarmilor, i-au aplaudat și au scandat "Jos pălăria, Jandarmeria".

Manifestații similiare au avut loc, potrivit autorităților, în municipiul Câmpina și la Breaza.

ORA 20.19 Prahova: Mii de protestatari, din nou în marș spre DNA Ploiești

Aproximativ 3.000 de persoane au plecat în marș vineri seara spre sediul DNA din municipiul Ploiești, pe un traseu diferit față de cel pe care au mers joi seară, aceștia scandând "DNA", "Hoții" și lozinci împotriva PSD și a Guvernului.

Manifestanții, între care se află foarte mulți copii, s-au adunat, ca de fiecare dată, în centrul orașului, au pornit în marș spre sediul PSD pe care l-au pichetat, iar apoi au plecat spre sediul DNA Ploiești.

Pe tot traseul, coloana este însoțită de forțele de ordine, traficul fiind afectat, pe anumite porțiuni.

Protestatarii au steaguri, vuvuzele, pancarte de mari dimensiuni cu mesaje și scandează "DNA", "Hoții", "PSD, ciuma roșie", "Ieșiți din casă, dacă vă pasă".

O persoană a venit la protest cu un câine pe care a agățat o pancartă cu mesajul "Nu puteți cumpăra toate speciile".

De asemenea, jandarmii au împărțit manifestanților flyere cu mesajul '#Nu Așa# Jandarmeria protejează', prin care îi îndeamnă pe protestatari să se delimiteze de cei care produc violențe și să se îndepărteze de zonele unde au loc conflicte.

Un protest similar, la care participă câteva zeci de persoane, are loc în municipiul Câmpina.

AGERPRES / (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria