UPDATE Prahova: Sebastian Ghiță, urmărit penal pentru noi fapte în dosarul Blair

UPDATE Prahova: Sebastian Ghiță, urmărit penal pentru noi fapte în dosarul Blair

Deputatul Sebastian Ghiță a declarat, marți, la ieșirea din sediul DNA Ploiești, că procurorii anticorupție au extins urmărirea penală în dosarul cunoscut sub numele de "Ponta-Ghiță-Blair" pentru noi fapte.

Întrebat care sunt noile acuzații pe care anchetatorii i le aduc, Ghiță a spus că acestea sunt legate de utilizarea banilor în campania electorală.

"A fost o extindere a urmăririi penale, chestiuni din astea de campanie electorală, utilizarea banilor în campania electorală", a răspuns deputatul.

Totodată, el a arătat că DNA duce o "operațiune" împotriva clasei politice pentru a ajuta USR-ul să intre în Parlament.

"Eu cred că suntem deja la pasul doi după dosarul domnului Blaga, la pasul doi din operațiunea DNA contra clasei politice, cum să ajutăm USR-ul să intre în Parlament și, după mine, vor urma Victor Ponta mâine, care va fi verificat în legătură cu campania electorală, va urma Traian Băsescu, va urma domnul Tăriceanu și astfel ni se va livra, cu ajutorul Procuraturii, o nouă clasă politică", a adăugat Ghiță.

Ghiță la DNA Ploiești: Kovesi mi-a dat cadou două bufnițe; acum i le-am adus înapoi

Deputatul Sebastian Ghiță a declarat marți, la sosirea la DNA Ploiești, că în urmă cu mai mulți ani a primit de la procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, două bufnițe ca simbol al prieteniei, cadoul fiind făcut în cadrul unei vizite pe care Kovesi a făcut acasă la parlamentar.

Sebastian Ghiță a venit la DNA cu o cutie roșie în care avea o pereche de bufnițe aurite despre care spune că i-au fost făcute cadou de Laura Codruța Kovesi.

"Mi-am adus aminte că la una dintre vizite mi-a făcut cadou (Kovesi — n.r.) niște bufnițe și pentru că suntem în dosarul cu domnul Portocală (procurorul Mircea Negulescu), cu denunțătorul Vampir, cu denunțătoarea Sexi, cu Toni Blair, m-am gândit și eu că bufnițele pe care mi le-a făcut cadou atunci pot să i le dau înapoi, că am văzut eu la Vanghelie și la Geoană că au dat ceasurile înapoi la DNA și nu au mai avut nicio problemă. Astea au fost bufnițele pe care mi le-a dat cadou doamna Kovesi atunci. Erau două bufnițe lipite, simbol al prieteniei, și devreme ce lucrurile s-au schimbat și s-au transformat, m-am gândit să-i aduc bufnițele înapoi", a declarat Sebastian Ghiță.

Întrebat în ce context i-a fost date bufnițele, el a spus că le-a primit în cadrul unei vizite pe care Laura Codruța Kovesi a făcut-o la domiciliul său.

Totodată, întrebat dacă poate dovedi faptul că a primit acele bufnițe de la procurorul șef al DNA, Ghiță a spus că nu poate și nici nu-și amintește exact când anume s-a întâmplat acest lucru, spunând că a fost în urmă cu câțiva ani.

"Într-o zi când a venit la mine acasă mi-a adus bufnițele astea și acum vreau să-i duc bufnițele, să i le trimită domnul Portocală înapoi. (...) Dânsa știe dacă mi le-a adus cadou sau nu. Sunt convins că nu o să-i pice bine gestul meu, dar asta simt eu, că trebuie să-i dau bufnițele înapoi", a mai spus Ghiță.

Sebastian Ghiță a fost citat să se prezinte la sediul DNA pentru a fi audiat în dosarul cunoscut sub numele "Ghiță-Ponta-Blair", în care deputatul este urmărit penal pentru spălare de bani. În acest dosar s-au mai prezentat în cursul aceleiași zile la sediul DNA Ploiești Ionuț Iordăchescu, cunoscut drept interpus al lui Ghiță în mai multe societăți, și Sorin Chirilă, vărul soției lui Sebastian Ghiță, de asemenea cunoscut ca interpus al acestuia din urmă.

AGERPRES / (A — autor: Anamaria Toma, editori: Marius Frățilă, Nona Jalbă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Citiți și judecați voi...

5 Foarte interesante amănunte...