UPDATE Președintele Trump promite ''un important efort național'' pentru reconstrucția Statelor Unite

UPDATE Președintele Trump promite ''un important efort național'' pentru reconstrucția Statelor Unite

Noul președinte al SUA, Donald Trump, a promis vineri 'un important efort național' pentru reconstrucția Statelor Unite ale Americii, relatează AFP și DPA.

'Noi, cetățenii Americii, suntem acum uniți într-un mare efort național pentru a ne reconstrui țara', a afirmat el, în discursul său de circa 16 minute care a urmat ceremoniei de depunere a jurământului desfășurate în fața Capitoliului (sediul Congresului Statelor Unite).

'Împreună vom hotărî parcursul Americii și al întregii lumi pentru mulți, mulți ani de acum încolo', a spus Donald Trump, care a promis că 'își va face treaba' și că va reda oamenilor Washington DC-ul.

Totodată, Trump le-a spus cetățenilor americani că el va fi de acum încolo vocea lor la Washington, indiferent că trăiesc într-un oraș sau într-o zonă rurală. 'Nu veți mai fi niciodată ignorați. Vocea voastră, speranțele și visele voastre vor defini destinul nostru american', a mai spus Donald Trump.

Ceremonia de depunere a jurământului noului lider de la Casa Albă a fost oficiată de președintele Curții Supreme de Justiție a SUA, John Roberts.

''Jur solemn să îndeplinesc cu credință funcția de președinte al Statelor Unite și să fac tot ce îmi stă în putință pentru a păstra, proteja și apăra Constituția Statelor Unite'', a spus Trump având mâna stângă pe două Biblii — una a familiei sale și Biblia folosită de fostul președinte Abraham Lincoln—, iar mâna dreaptă ridicată.

Alături de Donald Trump a stat soția sa, Melania, îmbrăcată într-un palton albastru deschis. Pe scena instalată pe esplanada din fața Capitoliului s-au mai aflat foști președinți ai SUA, printre care Barack Obama, Bill Clinton și George W. Bush, membri ai Congresului și ai Curții Supreme de Justiție, precum și contracandidata sa la alegerile din 8 noiembrie anul trecut, Hillary Clinton.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...