UPDATE Presupusul ucigaș al polițiștilor din Baton Rouge a fost identificat (presa)

UPDATE Presupusul ucigaș al polițiștilor din Baton Rouge a fost identificat (presa)

UPDATE ORA 00.42 Presupusul ucigaș a trei polițiști din Baton Rouge (Louisiana) a fost identificat de mai multe media americane ca fiind Gavin Long, 29 de ani, originar din Kansas City (Missouri), transmite AFP.

*Uciderea celor trei polițiști la Baton Rouge este "un act de lașitate", afirmă Barack Obama

Tânărul este de culoare, a precizat canalul CBS, în timp ce autoritățile nu au oferit încă o explicație pentru gestul acestuia.

"Până în acest moment, nu știm care au fost motivațiile ucigașului", a declarat președintele american, Barack Obama, într-o scurtă alocuțiune televizată.

"Nu știm dacă o vizat cu bună știință polițiști sau i-a împușcat în timp ce răspundea la un apel de urgență", a subliniat el.

Orașul Baton Rouge a fost marcat de puternice tensiuni rasiale și numeroase manifestații împotriva violenței forțelor de ordine, după moartea la începutul lunii iulie a lui Alton Sterling, un vânzător ambulant împușcat de poliție.

O înregistrare video a ultimelor clipe ale acestuia, difuzată larg pe internet, a provocat un val de indignare dublat a două zi de știrea că un alt afro-american, Philando Castile, a fost ucis de un polițist, de această dată în Minnesota (nord).

Cu prilejul numeroaselor manifestații din întreaga țară pentru a denunța violențele poliției, un bărbat singur a împușcat cinci polițiști, pe 7 iulie, la Dallas, înainte de a fi lichidat de forțele de ordine.

Atacatorul, un veteran american de culoare, afirmase că vrea să omoare polițiști albi ca răspuns la uciderea lui Philando Castile și Alton Sterling.

Săptămâna trecută, poliția din Baton Rouge a făcut cunoscut că a arestat trei persoane care plănuiseră să asasineze polițiști.

UPDATE ORA 23.32 Individul care a ucis și rănit polițiști la Baton Rouge este mort (poliția)

Individul care a ucis trei polițiști și a rănit alți trei duminică la Baton Rouge "a fost împușcat și a murit", a anunțat șeful poliției statului Louisiana, colonelul Mike Edmonson, citat de AFP.

Colonelul nu a oferit nicio explicație în legătură cu motivele acestui act, dar a subliniat că "nu există alt trăgător în regiunea Baton Rouge".

UPDATE ORA 20.03 Trei polițiști americani au fost uciși cu focuri de armă la Baton Rouge (oficial)

Trei polițiști americani au fost uciși și mai mulți răniți duminică dimineața în localitatea americană Baton Rouge, capitala statului Louisiana, unde tensiunile rasiale provocate de uciderea de către poliție a unui bărbat de culoare la începutul lunii au condus la proteste violente, transmite AFP.

Conform unui comunicat al poliției locale, se pare că au fost trei atacatori, dintre care unul a fost împușcat mortal în schimbul de focuri ce a urmat, iar ceilalți doi ar fi reușit să fugă.

Potrivit agenției EFE, într-un incident separat petrecut tot duminică în localitatea Titusville (statul Florida), cel mai probabil fără nicio legătură cu cel de la Baton Rouge, un individ în vârstă de 29 de ani a pătruns într-un spital și a ucis cu focuri de armă două femei, respectiv o bătrână în vârstă de 88 de ani care era internată și o angajată a spitalului.

Conform primelor investigații, nu există nicio conexiune între cele două victime și atacator, acesta alegându-le aparent la întâmplare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante