UPDATE Primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, audiat la sediul DNA Galați

UPDATE Primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, audiat la sediul DNA Galați

Primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, a ajuns, miercuri, la Galați, unde va fi audiat la sediul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Galați. Primarul nu era încătușat și nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor. * Primarul din Brăila ar fi favorizat un consorțiu de firme la licitația pentru modernizarea unui bulevard (surse)

Aurel Simionescu ar fi favorizat un consorțiu de firme la o licitație pentru modernizarea unui bulevard, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Faptele asimilate celor de corupție ar fi fost comise cu concursul mai multor funcționari publici din subordinea edilului, precum și al reprezentanților firmelor interesate în obținerea contractelor de lucrări publice, conform acelorași surse.

Potrivit acestora, pentru fraudarea procedurilor de atribuire a licitațiilor publice, reprezentanții firmelor agreate au decis, în complicitate cu unii angajați din administrația locală, fie să ofere prețul cel mai mic, fie să se încadreze în anumite criterii tehnice considerate esențiale pentru realizarea proiectelor vizate.

'Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Galați efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2010. În cursul zilei de 3 februarie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în două locații situate în municipiul Brăila, din care una reprezintă sediul unei instituții publice', a anunțat DNA într-un comunicat de presă.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică Stroe „chiloțarul” s-ar da la vitrega lui Vela

2 Tudose, umilit de primarii PSD, la Iași!

3 „Ești o curvă, mi-ai furat bărbatul! Știu că acum este la tine și v-o trageți” / Caz stupefiant în Capitală. Soț…

4 Păduchele din frunte / Ghiță, în coasta președintelui Vucic la înmormântarea patriarhului Serbiei

5 Gâdea a plecat subit din emisiune, luni seară, spunând că îi este rău / O fi intrat și la Antena 3?