UPDATE Primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, audiat la sediul DNA Galați

UPDATE Primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, audiat la sediul DNA Galați

Primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, a ajuns, miercuri, la Galați, unde va fi audiat la sediul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Galați. Primarul nu era încătușat și nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor. * Primarul din Brăila ar fi favorizat un consorțiu de firme la licitația pentru modernizarea unui bulevard (surse)

Aurel Simionescu ar fi favorizat un consorțiu de firme la o licitație pentru modernizarea unui bulevard, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Faptele asimilate celor de corupție ar fi fost comise cu concursul mai multor funcționari publici din subordinea edilului, precum și al reprezentanților firmelor interesate în obținerea contractelor de lucrări publice, conform acelorași surse.

Potrivit acestora, pentru fraudarea procedurilor de atribuire a licitațiilor publice, reprezentanții firmelor agreate au decis, în complicitate cu unii angajați din administrația locală, fie să ofere prețul cel mai mic, fie să se încadreze în anumite criterii tehnice considerate esențiale pentru realizarea proiectelor vizate.

'Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Galați efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2010. În cursul zilei de 3 februarie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în două locații situate în municipiul Brăila, din care una reprezintă sediul unei instituții publice', a anunțat DNA într-un comunicat de presă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

3 Un zvon...

4 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

5 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri