UPDATE Protest București - Protestatarii au plecat în marș spre Parlament

Protestatarii din Piața Victoriei - câteva mii de persoane - se deplasează în marș pe bulevardul Lascăr Catargiu spre Piața Romană și se îndreaptă apoi spre Palatul Parlamentului, circulația rutieră fiind oprită.

*Proteste în țară față de proiectul de modificare a Legilor Justiției — mii de persoane în stradă

Oamenii strigă sloganuri precum 'Nu vrem să fim o nație de hoți!', 'Ieșiți din casă, dacă vă pasă!', 'PSD, ciuma roșie!'. Ei poartă steaguri tricolore, pancarte, vuvuzele și tobe.

Sunt însoțiți de forțe ale Jandarmeriei, inclusiv jandarmi călare, care le solicită protestatarilor să lase o bandă liberă.

Protestul a început în jurul orei 18,00, când oamenii s-au adunat în fața Guvernului.

ORA 18.47 Protest în Piața Victoriei din Capitală — Câteva mii de persoane s-au adunat în fața Guvernului

Câteva mii de persoane, conform unor surse din Jandarmerie, protestează duminică seară în Piața Victoriei din Capitală față proiectul de modificare a Legilor Justiției.

Protestatarii continuă să sosească, sunt de toate vârstele, poartă steaguri tricolore, au vuvuzele și tobe, dar și pancarte pe care se pot citi sloganuri precum: 'Jos PSD, ciuma roșie', 'Vrem justiție independentă', 'Ce așteptați, o nouă dictatură?', 'Democrația este sub asediu', 'Alegeri anticipate'. Protestatarii strigă: 'Justiție, nu corupție!', 'PSD, ciuma roșie!', "Liviu Dragnea nu uita, România nu e a ta!'.

În piață sunt prezente forțe de ordine.

În jurul orei 19,00, oamenii ar urma să plece în marș către Palatul Parlamentului.

Brigada Rutieră a Capitalei anunță că circulația a fost deviată pe bd. Aviatorilor de la Monumentul Eroilor Aerului și pe bf. Kiseleff de la str. Arhitect Ion Mincu.

Protestul a fost anunțat pe rețelele de socializare atât pentru București, cât și pentru mai multe orașe din țară și în diaspora.

"Proiectul de modificare al Legilor Justiției a ajuns deja în Parlament și urmează să fie supus dezbaterii și votului în plen. Inspecția Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiției. Numirea procurorilor șefi de către ministru, fără control din partea președintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament, ar însemna un dezastru pentru România și cetățenii ei. Ne putem lua adio de la o justiție independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la magistrați la președinte și Comisia Europeană, cu toții s-au poziționat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acționeze și să nu legitimeze încercarea corupților de a controla Justiția. Luni, senatorii juriști au dat un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnați penal să ocupe funcția de președinte al statului. Urmează votul în Senat. Asta înseamnă că un borfaș, condamnat penal, poate decide soarta românilor și îi va reprezenta pe aceștia", se motivează pe paginile de Facebook marșul intitulat "Nu vrem să fim o nație de hoți!".

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cercetător chinez despre kiturile de testare: „Doar 30 până la 50 la sută dintre pacienţii infectaţi au rezult…

2 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

3 Președintele n-a făcut o desemnare, ci o declarație de război! Pesediștii, cu spatele la zid, românii, în sond…

4 Cum a apărut coronavirusul în Italia / Un cuplu de turiști chinezi veniți din Wuhan, principalii suspecți

5 TVR / Procurorii DNA l-au căutat pe Codruţ Marta în cimitirul Pipera. Directorul de cabinet al fostului șef al …

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing