UPDATE Prună: Sistemul judiciar este unul matur, stabil și independent; achitări în dosare penale - sub 10 %

Sistemul judiciar din România este în acest moment matur, stabil și independent, argumentul fiind rata achitărilor de sub 10% din dosarele penale, a declarat joi ministrul Justiției, Raluca Prună, în cadrul conferinței Pan-Europene a Oficiilor Naționale de Recuperare a Creanțelor provenite din infracțiuni, organizată la București.

"România a trecut de mult de etapa de adoptare a cadrului legislativ și instituțional. Sistemul judiciar din România este astăzi unul matur, stabil și independent. Dosarele penale, indiferent dacă vizează corupția sau criminalitatea organizată, sunt inițiate și gestionate de magistrați imparțiali și bine pregătiți. Cred că cel mai important argument în acest sens este rata anuală a achitărilor, care este sub 10% în România, deci sub media europeană, mult sub media europeană", a explicat ministrul Justiției.

Raluca Prună a adăugat că nu mai este nicio surpriză pentru opinia publică atunci un demnitar este trimis în judecată.

"Atunci când vorbim despre maturitatea sistemului judiciar ne referim inclusiv la capacitatea de a gestiona o cauză din faza incipientă a unei investigații până la hotărârea definitivă de condamnare. Pentru opinia publică din România nu mai constituie astăzi vreo surpriză știrea că un înalt demnitar, ministru sau parlamentar este trimis în judecată și condamnat", a spus ministrul.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…