UPDATE Prună: Sistemul judiciar este unul matur, stabil și independent; achitări în dosare penale - sub 10 %

UPDATE Prună: Sistemul judiciar este unul matur, stabil și independent; achitări în dosare penale - sub 10 %

Sistemul judiciar din România este în acest moment matur, stabil și independent, argumentul fiind rata achitărilor de sub 10% din dosarele penale, a declarat joi ministrul Justiției, Raluca Prună, în cadrul conferinței Pan-Europene a Oficiilor Naționale de Recuperare a Creanțelor provenite din infracțiuni, organizată la București.

"România a trecut de mult de etapa de adoptare a cadrului legislativ și instituțional. Sistemul judiciar din România este astăzi unul matur, stabil și independent. Dosarele penale, indiferent dacă vizează corupția sau criminalitatea organizată, sunt inițiate și gestionate de magistrați imparțiali și bine pregătiți. Cred că cel mai important argument în acest sens este rata anuală a achitărilor, care este sub 10% în România, deci sub media europeană, mult sub media europeană", a explicat ministrul Justiției.

Raluca Prună a adăugat că nu mai este nicio surpriză pentru opinia publică atunci un demnitar este trimis în judecată.

"Atunci când vorbim despre maturitatea sistemului judiciar ne referim inclusiv la capacitatea de a gestiona o cauză din faza incipientă a unei investigații până la hotărârea definitivă de condamnare. Pentru opinia publică din România nu mai constituie astăzi vreo surpriză știrea că un înalt demnitar, ministru sau parlamentar este trimis în judecată și condamnat", a spus ministrul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cum ar putea o gură care se spurcă prin sex oral să ia anafura, agheasma sau să sărute sfintele icoane / Dacă î…

2 Bobonete, înfierbântat după ce-a văzut pozele hot cu Mădălina Ghenea în dormitor

3 Dezvăluiri BNR / Zborurile secrete cu tone de aur românesc la bord

4 Așa o fi?

5 Judecător / Ion Cristoiu nu a putut demonstra că nu a colaborat cu Securitatea