UPDATE Șah: Magnus Carlsen și-a păstrat titlul mondial, chiar la aniversarea sa

UPDATE Șah: Magnus Carlsen și-a păstrat titlul mondial, chiar la aniversarea sa

Magnus Carlsen, campionului mondial de șah, și-a păstrat titlul suprem, miercuri, la aniversarea vârstei de 26 de ani, în meciul desfășurat în S.U.A. contra rusului Serghei Karjakin, challengerul oficial.

 

Norvegianul s-a impus cu scorul de 3-1 în partidele de departajare, la șah rapid, după ce în primele 12 partide de șah clasic, scorul a fost egal, 6-6, informează site-ul oficial al competiției de la New York.

În partidele de departajare, de șah rapid, primele două s-au terminat remiză. Magnus Carlsen s-a impus în următoarele două, prima dată cu piesele negre, în partida ''spaniolă'' de 38 de mutări, iar apoi cu piesele albe, în partida de 50 de mutări, numită ''siciliană'' de comentatorii jocului cu 64 de pătrate.

Magnus Carlsen și-a demonstrat din nou clasa și faptul că nu este degeaba și campion mondial și la șah rapid.

Serghei Karjakin, care a împlinit 26 de ani, la 12 ianuarie, a dat dovadă de multă tenacitate, mai ales în momentele în care s-a apărat, dar ceasul a fost pentru el un adversar în plus, în cele patru confruntări de șah rapid.

Astfel, a fost confirmat pronosticul marelui maestru internațional Tiberiu Georgescu, care a declarat pentru AGERPRES, că mizează pe victoria finală a norvegianului.

AGERPRES (editor: Aristotel Bunescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro