UPDATE Sălaj: Peste 1.000 de protestatari au mărșăluit pe străzile Zalăului

UPDATE Sălaj: Peste 1.000 de protestatari au mărșăluit pe străzile Zalăului

Peste 1.000 de persoane au protestat vineri, la Zalău, față de recentele modificări legislative privind abuzul în serviciu și grațierea promovate de Guvern, mărșăluind prin oraș peste 1.000 de persoane, numărul protestatarilor fiind în creștere față de zilele precedente.

Primele persoane au sosit în centrul Zalăului începând cu ora 18,00, pentru ca două ore mai târziu, grupul format din peste 1.000 de protestatari să plece către Primăria Zalău, unde s-a intonat Imnul României, iar mai apoi, în marș, pe străzile orașului.

Ca și în zilele precedente, protestatarii au fluturat drapele tricolore și au purtat pancarte cu mesaje împotriva social-democraților și a guvernanților, cerând renunțarea la proiectul de lege privind grațierea și OUG de modificare a Codurilor penale.

În jurul orei 21,30, participanții la protest s-au întors în centrul Zalăului, unde au intonat din nou Imnul Național și au aplaudat, promițând să revină și în zilele următoare, pentru a mărșălui și în cartierele din Zalău.

Protestul a fost unul pașnic, fără incidente, jandarmi împărțind, de altfel, încă de sosirea primilor participanți, fluturași cu mesajul: "Suntem mândri de faptul că slujim cetățeni pașnici și civilizați. Dintre sălăjeni, pentru sălăjeni! Spune NU violenței".

UPDATE ORA 20.16 Jandarmii au împărțit protestatarilor fluturași în care se afirmă că sunt mândri că slujesc cetățeni pașnici și civilizați

Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Sălaj le-a pregătit o surpriză protestatarilor care au venit vineri seara în centrul orașului Zalău, ei primind de la jandarmi câte un fluturaș pe care stătea scris, pe o parte, "Jandarmeria Sălaj. Grija mea? Siguranța ta!", iar pe verso "Suntem mândri de faptul că slujim cetățeni pașnici și civilizați. Dintre sălăjeni, pentru sălăjeni! Spune NU violenței".
Aproximativ 400 de persoane s-au adunat vineri seara până la ora 20,00 în a treia zi consecutiv, în centrul orașului, pentru a protesta împotriva recentelor modificări legislative privind abuzul în serviciu și grațierea promovate recent de Guvern,

La fel ca în zilele precedente, protestatarii au sosit, începând cu ora 18.00, pe platoul din fața Prefecturii și a Consiliului Județean, cu pancarde și steaguri tricolore.

O altă noutate față de protestele din zilele precedente constă în câteva bannere de mari dimensiuni, pe care se putea citi "Spune nu grațierii", "Dorim o țară corectă, cu principii" sau "România cere fără grațiere".

Manifestanții au plecat în jurul orei 20,00 pe un traseu urmat și în zilele anterioare, cu opriri în fața primăriei și a sediului PSD.

AGERPRES / (A — autor: Sebastian Olaru, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro