UPDATE Șase militari francezi, loviți de un vehicul în suburbia pariziană Levallois-Perret

UPDATE Șase militari francezi, loviți de un vehicul în suburbia pariziană Levallois-Perret

Un autovehicul a lovit miercuri dimineață un grup de militari din cadrul operațiunii Sentinelle, în suburbia Levallois-Perret, din nord-vestul Parisului, rănind șase militari, dintre care doi sunt în stare gravă, transmit AFP și Reuters.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 08:00 (06:00 GMT), iar vehiculul implicat a fugit.

''În prezent este în desfășurare intervenția poliției. Are loc căutarea vehiculului'', a scris pe Twitter departamentul de poliție din Paris.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliției, mașina era condusă de un bărbat. Poliția a anunțat pe Twitter că vehiculul a fost văzut în suburbia Levallois-Perret.
Potrivit cotidianului Le Parisien, primarul din Levallois-Perret, Patrick Balkany, a denunțat un 'act deliberat'. El a explicat că mașina implicată în atac era parcată pe aleea unde se află cazarma și i-a lovit pe militari la ieșirea din aceasta.

''Este un act intolerabil, de neînțeles'', a adăugat Balkany.
Din ianuarie 2015, Franța a fost ținta unui val de atacuri jihadiste soldate cu moartea a 239 de persoane, ultimele vizând în special forțele de ordine, notează DPA și AFP.

În aprilie, un polițist a fost împușcat pe bulevardul Champs-Elysees de un bărbat cu cazier judiciar. Anchetatorii au stabilit că atacul a avut motivație teroristă.

Atacuri eșuate au vizat de asemenea polițiști și soldați pe Champs-Elysees, lângă muzeul Luvru și în apropiere de Catedrala Notre-Dame.

Un bărbat înarmat cu un cuțit a fost arestat sâmbătă după ce a încercat să forțeze un punct de control la Turnul Eiffel. Procurorii care investighează cazuri de terorism au afirmat că anchetează acest incident deși suspectul a fost trimis la un spital de psihiatrie unde a fost anterior internat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”