UPDATE Sava: Solicit vicepremierului Dîncu să grăbească procedurile de eliberare a agrementului pentru Arena Națională

UPDATE Sava: Solicit vicepremierului Dîncu să grăbească procedurile de eliberare a agrementului pentru Arena Națională

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, i-a solicitat vicepremierului Vasile Dîncu accelerarea procedurilor în urma cărora Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice să elibereze agrementul privind materialul din care este realizat acoperișul de la Arena Națională.

"Îi solicit public domnului Dîncu să grăbească procedurile la minister, să elibereze acel agrement. Am depus expertiza pe 19 februarie. Teoretic, cel mai târziu la data de 19 martie am putea avea agrementul pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu. Cel mai târziu pe data de 21 martie am putea deschide stadionul. În cazul în care Ministerul Dezvoltării nu eliberează agrementul, voi găsi o altă soluție pentru a redeschide stadionul", a afirmat vineri Răzvan Sava, în urma unei întâlniri avute la PMB cu reprezentanții Federației Române de Fotbal.

Primarul a precizat că i-a invitat pe reprezentanții FRF la discuții pentru a le prezenta situația referitoare la Arena Națională. El a adăugat că i-a asigurat pe aceștia că își dorește deschiderea stadionului, pentru ca bucureștenii să se poată bucura de această investiție.

"În acest moment stadionul Național Arena nu are autorizație de securitate la incendiu. Am depus la Ministerul Dezvoltării expertiza tehnică, făcută la un laborator din Italia, acreditat la nivel european. În urma testelor făcute a reieșit că materialul este de clasă B, deci este compatibil cu legislația în vigoare și pe baza expertizei trebuie să primim agrementul necesar ca Arena Națională să obțină autorizația de securitate la incendiu", a mai spus el.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria