UPDATE Schi fond: Campionul norvegian Petter Northug, condamnat la şapte luni de închisoare cu executare

UPDATE Schi fond: Campionul norvegian Petter Northug, condamnat la şapte luni de închisoare cu executare

Fostul star şi copil teribil al schiului fond norvegian, Petter Northug, a fost condamnat luni la şapte luni de închisoare cu executare pentru exces de viteză şi deţinere de stupefiante, transmite AFP.

Fostul campion olimpic, în vârstă de 34 de ani, a compărut în faţa unui tribunal din Oslo după ce a fost depistat pe 13 august aproape de capitala Norvegiei conducând cu 168 km/h la volanul maşinii sale Jaguar pe un drum pe care limita maximă de viteză era de 110 km/h.

Mai mult de 6 grame de cocaină şi 0,6 grame de amfetamine au fost descoperite apoi în locuinţa sa în timpul unei percheziţii efectuate de poliţie care l-a suspectat - eronat - că a condus sub influenţa acestor substanţe.

Northug a recunoscut că a depăşit, de patru ori, 200 km/h pe acel tronson de autostradă, în timp ce se filma cu telefonul mobil.

"Nu există niciun dubiu că, odată cu viteza sa excesivă, depăşirile sale (ale unor vehicule - n. r.) şi folosirea unui telefon mobil, el s-a expus pe sine şi i-a expus pe ceilalţi utilizatori ai drumului unui pericol semnificativ şi inutil de a fi răniţi sau ucişi", a estimat judecătorul Ole Kristen O˜verberg în verdictul său.

Judecătorul a reţinut drept circumstanţe agravante faptul că Northug le-a trimis unor prieteni imagini cu excesele sale de viteză, cu riscul de a-i încuraja să-l imite, şi faptul că el fost deja condamnat pentru grave încălcări ale reglementărilor rutiere.

În 2014, Northug a provocat un accident, în stare de ebrietate, ce i-a adus o condamnare de 50 de zile de închisoare cu executare, el efectuând în cele din urmă pedeapsa prin supraveghere cu brăţară electronică.

Sentinţa pronunţată luni îl va trimite după gratii. Avocatul său, Halvard Helle, a indicat că el nu va face apel.

Poliţia, care avea rolul de acuzator în acest dosar, ceruse opt luni de închisoare cu executare.

În conformitate cu cererile poliţiei, judecătorul a pronunţat de asemenea suspendarea pe viaţă a permisului de conducere.

Pe 21 august, la opt zile după ce au început noile sale probleme cu poliţia, Northug a convocat o conferinţă de presă în care a recunoscut că are "o problemă gravă cu alcoolul, stupefiantele şi medicamentele".

Norvegianul a câştigat patru medalii olimpice, dintre care două de aur, în cariera sa marcată de numeroase controverse cu adversarii şi coechipierii.
AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

3 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…

4 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

5 S-a întâmplat în Germania!