UPDATE Șeful CJ Ilfov, Marian Petrache, la DNA: L-aș fi șantajat pe primarul de la Jilava că și-a schimbat buletinul

UPDATE Șeful CJ Ilfov, Marian Petrache, la DNA: L-aș fi șantajat pe primarul de la Jilava că și-a schimbat buletinul

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a declarat vineri, la ieșirea de la DNA, că procurorii îl acuză că l-ar fi șantajat pe fostul primar al comunei Jilava, Adrian Mladin.

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

"Acum nouă ani primarul de la Jilava, care și-a schimbat — celebrul primar de la Jilava—care și-a schimbat buletinul după ce a ieșit primar, pe București, și știți că dacă îți schimbi buletinul de pe localitatea în care ai candidat îți pierzi mandatul de primar, vezi Doamne că s-a dus la prefect și am vorbit cu prefectul, că el își face buletinul înapoi imediat ca să nu-l demită, și l-am șantajat pentru asta", a spus Petrache după întâlnirea cu procurorii anticorupție.

Întrebat cu ce l-ar fi șantajat pe fostul primar, Petrache a explicat că se fac afirmații că l-ar fi șantajat ca să nu spună că și-a schimbat buletinul și ar fi primit o excursie pentru asta.

'Mi-a plătit o excursie nu știu unde (...)A costat 2.100 de euro. (...) La Monte Carlo (...) Am fost acolo, dar în alte condiții adică(...) El mi-a cumpărat biletul prin ordin făcut de (...) deci nu așa...", a mai spus Petrache.

El a afirmat că nu-și explică de ce fostul primar s-a gândit să facă un denunț după nouă ani.

"Da. Și-a adus aminte. (...) Păi nu este arestat? Nu este condamnat șapte ani? (...) Merg la detectorul de minciuni. (...) Păi ascultați-mă, dar cum să-mi șantajez propriul primar, nu vi se pare că este strigător la cer? (...) Eu sunt prieten cu toții primarii din Ilfov, inclusiv cu ăia de la PSD am o relație bună", a mai declarat Petrache.

Întrebat dacă își dă demisia, el a răspuns afirmativ, dar a afirmat că nu demisionează din Consiliul Județean.

"Da îmi dau demisia. Da. (...)Păi da, din partid, îmi dau demisia din toate funcțiile... De ce să-mi dau demisia de la Consiliul Județean? (...) Prima dată vreau să trimit avocatul să vedem despre ce e vorba, că pe mine m-au luat prin surprindere. (...) Nu am de ce să demisionez domnule din Consiliu Județean, că s-a ales acolo", a mai spus Petrache.

El s-a prezentat vineri la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat de procurori într-un dosar de corupție.

Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că Petrache ar avea calitatea de suspect într-un dosar privind mită și șantaj.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”