UPDATE Spania: 30 de persoane au fost rănite în explozii produse la un centru de reciclare a uleiului industrial

UPDATE Spania: 30 de persoane au fost rănite în explozii produse la un centru de reciclare a uleiului industrial

Treizeci de persoane au fost rănite joi în Spania, între care trei grav, în explozii urmate de un incendiu la un centru de reciclare a uleiului industrial în apropiere de Madrid, au informat surse din cadrul serviciului de pompieri, relatează AFP.

''Sunt 30 de răniți, dintre care trei grav și 27 cu răni ușoare'', a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor. Cele trei persoane rănite grav au ''arsuri și traumatisme'', a precizat el.

''Au avut loc explozii din motive care fac obiectul unei anchete, într-un centru de reciclare a uleiului'' industrial, a adăugat sursa citată.

Un purtător de cuvânt al primăriei din Arganda del Rey a afirmat pentru AFP că incendiul a avut loc la compania Requimsa. Potrivit site-ului său, această societate ''gestionează și colectează toate tipurile de deșeuri periculoase'' și ''recuperează și tratează solvenți reziduali''.

Centrul pentru operațiuni de salvare din Madrid a anunțat pe Twitter că cinci școli au fost evacuate, precum și mai multe case și alte clădiri pe o rază de 500 de metri în jurul zonei în care s-a produs explozia, la 27 de kilometri sud-est de capitala Spaniei.

''Locuitorilor li s-a cerut să nu iasă din case și să țină ferestrele închise'', a precizat purtătorul de cuvânt al primăriei, adăugând că, potrivit testelor efectuate, 'calitatea aerului este normală' în zonă.

Alerta a fost dată la ora 11:30 locală (09:30 GMT). În jurul orei locale 15:00, pompierii încercau încă să stingă incendiul.

O înregistrare publicată de Garda Civilă arăta o coloană de fum negru care ieșea din centrul în flăcări.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”