UPDATE Spania: Cel puțin 77 de persoane au fost rănite în urma unei explozii provocate de o scurgere de gaze

UPDATE Spania: Cel puțin 77 de persoane au fost rănite în urma unei explozii provocate de o scurgere de gaze

Cel puțin 77 de persoane au fost rănite, dintre care patru grav, în urma exploziei care s-a produs sâmbătă seară în bucătăria unei cafenele din orașul spaniol Velez-Malaga (sud), în apropiere de locul desfășurării unui festival, au informat surse medicale, potrivit ediției online a cotidianului El Mundo.

Dintre cei răniți, 57 de persoane au fost internate la Spitalul regional Axarquia, patru dintre ele în stare gravă, dar fără să le fie pusă viața în pericol, iar două dintre ele s-au mutat la spitale din Malaga. Restul a primit îngrijiri la centrul medical din Velez Sud și au fost externate.

Sistemul de urgență 112 a primit peste 20 de telefoane în jurul orelor 19.00 (17.00 GMT) în urma unei explozii care a avut loc la o cafenea din centrul orașului, în apropierea locului de desfășurare a Zilelor orașului Velez.

Imediat, a fost activat dispozitivul de urgență, la fața locului fiind trimise echipe ale forțelor de ordine și medicale.

Primarul orașului a afirmat că este posibil ca "explozia să fi fost provocată de o scurgere de gaze". El a dat asigurări că nu există "niciun pericol de incendiu" și că va fi deschisă o anchetă pentru stabilirea cauzei exploziei.

ORA 23.38 Spania: Explozie la Malaga, cel puțin 50 de răniți

Cel puțin 50 de persoane au fost rănite în urma exploziei unui cilindru cu gaz în orașul spaniol Malaga, au informat surse medicale, citate de BBC și Reuters.

Explozia a avut loc într-o cafenea din orașul Velez-Malaga.

Poliția a înconjurat zona, potrivit martorilor oculari.

Se presupune că explozia s-a produs în timpul unui festival.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale