UPDATE SUA: Donald Trump l-a desemnat pe Rex Tillerson în funcția de secretar de stat

UPDATE SUA: Donald Trump l-a desemnat pe Rex Tillerson în funcția de secretar de stat

Președintele ales al SUA, Donald Trump, a anunțat marți oficial că directorul general al concernului ExxonMobil, Rex Tillerson, este nominalizarea sa pentru funcția de secretar de stat în viitoarea administrație de la Washington, transmit marți Reuters, AFP și DPA.

''Tenacitatea sa, ampla sa experiență și înțelegerea profundă a geopoliticii îl fac (pe Rex Tillerson, n.r.) o alegere excelentă pentru funcția de secretar de stat. El va promova stabilitatea regională și se va concentra pe interesele esențiale de securitate națională ale Statelor Unite'', a menționat Donald Trump într-o declarație dată publicității de echipa sa de tranziție.

La conducerea gigantului petrolier ExxonMobil, Rex Tillerson (64 de ani) a coordonat operațiuni în mai mult de 50 de țări.

În 2011, ExxonMobil a semnat un acord cu Rosneft, cea mai mare companie petrolieră de stat din Rusia, pentru explorare comună de petrol și producție. De atunci, cele două companii au încheiat zece acorduri joint-venture pentru proiecte în Rusia. Tillerson și-a construit legături strânse cu Igor Sechin, directorul executiv al companiei petroliere Rosneft, care este un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale