UPDATE SUA lansează un apel la ''dezescaladare'' în Ierusalim; 160 de palestinieni şi şase poliţişti israelieni răniţi

UPDATE SUA lansează un apel la ''dezescaladare'' în Ierusalim; 160 de palestinieni şi şase poliţişti israelieni răniţi

Statele Unite au lansat vineri un apel la ''dezescaladarea'' tensiunilor în Ierusalim şi la ''evitarea'' evacuării familiilor palestiniene în beneficiul coloniştilor israelieni, relatează AFP.

"Suntem profund îngrijoraţi de creşterea tensiunilor în Ierusalim", a declarat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat american, Jalina Porter. Ea a spus, de asemenea, că este ''îngrijorată de potenţialele evacuări ale familiilor palestiniene din cartierele Silwan şi Sheikh Jarrah'' din Ierusalimul de Est, ''dintre care multe locuiesc, desigur, în casele lor de generaţii''.

''Pe măsură ce intrăm într-o perioadă sensibilă'', ''va fi crucial'' să ''promovăm o dezescaladare a tensiunilor şi să evităm o confruntare violentă'', a insistat purtătoarea de cuvânt.

''Am spus de nenumărate ori că este crucial să evităm măsurile unilaterale care pot exacerba tensiunile sau ne pot îndepărta şi mai mult de pace şi aceasta include evacuările, activităţile legate de colonii'', a adăugat ea.

Cel puţin 160 de palestinieni şi şase poliţişti israelieni au fost răniţi vineri în Ierusalimul de Est, majoritatea în confruntări pe Esplanada Moscheilor, pe fondul unor tensiuni sporite în Oraşul Sfânt.

Ciocnirile survin pe fondul tensiunilor accentuate în sectorul de est al Ierusalimului şi în Cisiordania, două teritorii palestiniene ocupate din 1967 de Israel, notează AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

2 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

3 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…

4 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

5 Video viral