UPDATE SUA: Trei răniţi într-un incident armat în apropierea unui stadion din Washington

UPDATE SUA: Trei răniţi într-un incident armat în apropierea unui stadion din Washington

Trei persoane au fost rănite de gloanţe în exteriorul unui stadion unde avea loc sâmbătă un meci de baseball la Washington, provocând întreruperea partidei şi evacuarea publicului, relatează duminică France Presse.

Trei persoane au fost rănite de împuşcături, a declarat şeful adjunct al poliţiei din capitala federală americană Ashan Benedict, revenind asupra unui prim bilanţ ce anunţa patru persoane atinse de gloanţe.

Doi dintre răniţi se aflau într-una dintre cele două maşini implicate în incidentul armat, în timp ce o a treia persoană este o femeie care se afla pe trotuar, a spus el.

"În niciun moment în timpul incidentului, persoanele care asistau la meci în interiorul stadionului nu au fost în pericol. Nu a fost un incident de tip trăgător activ. Totul a avut loc în afara stadionului", a mai declarat el reporterilor.

Focurile de armă au fost auzite în timp ce mii de spectatori urmăreau un meci între Washington Nationals şi San Diego Padres, care a fost rapid întrerupt .

Doi jurnalişti AFP prezenţi la meci au auzit în jur de zece împuşcături.

Mai multe rafale de arme automate sunt clar identificabile în videoclipurile postate ulterior pe social media. O altă înregistrare video arată mulţimi de oameni care fug.

Spectatorilor li s-a cerut să părăsească locul, ceea ce o parte din ei au făcut, iar sportivii au părăsit de asemenea terenul în grabă.

"În prezent există o anchetă în curs de desfăşurare şi se pare că tot pericolul este pentru moment eliminat", a declarat poliţia.


Meciul se va relua duminică.

Statele Unite au o lungă şi dureroasă istorie a violenţelor mortale cu arme de foc descărcate în stradă, în şcoli, la locuri de muncă şi chiar în centre comerciale.

Anul acesta au avut loc peste o sută de omucideri la Washington, multe dintre ele cu arme de foc.

Poliţia a oferit sâmbătă o recompensă de 60.000 de dolari pentru a identifica persoana ce a împuşcat mortal o fetiţă de şase ani care se juca cu trotineta într-un cartier din sud-estul Washingtonului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...