UPDATE SUA/alegeri: Candidatul prezidențial republican Rubio câștigă în Puerto Rico (TV)

UPDATE SUA/alegeri: Candidatul prezidențial republican Rubio câștigă în Puerto Rico (TV)

Candidatul prezidențial republican Marco Rubio a câștigat alegerile primare în Puerto Rico, un teritoriu asociat SUA situat în Caraibe, au informat canalele CNN și NBC duminică, anunțând o a doua victorie pentru senatorul de Florida în cursa pentru nominalizare pentru alegerile prezidențiale din noiembrie, informează Reuters și AFP. Cu un sfert din voturi numărate, Rubio și-a asigurat aproape 75% din sufragii.

Marco Rubio, 44 de ani și de origine cubaneză, a câștigat ușor alegerile în această insulă de 3,5 milioane de locuitori ce iau parte la procesul primarelor, au cetățenia americană dar nu pot vota în alegerile prezidențiale din noiembrie.

Potrivit previziunilor televiziunilor, el ar obține aproape 75% din voturi ceea ce i-ar permite să câștige toți cei 23 de delegați în joc în Puerto Rico. Este suficient ca un candidat să obțină mai mult de jumătate din voturi pentru a câștiga toți delegații, notează France Presse.

El s-a dus în insulă sâmbătă pentru a face campanie, așa cum a mai făcut în septembrie.

Aceasta este a doua victorie a lui Rubio în alegerile primare, lansate la începutul lunii februarie, după Minnesota (nordul SUA) obținută în "Super Tuesday" pe 1 martie.

El rămâne mult în spatele miliardarului Donald Trump, care a câștigat în douăsprezece state, și a lui Ted Cruz, care a obținut victoria în șase. Al patrulea aspirant la învestitura partidului republican, guvernatorul de Ohio (nord), John Kasich, nu a câștigat în niciunul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

4 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

5 Așa o fi?