UPDATE Taiwan: 26 de morți în urma unui accident în care a fost implicat un autocar cu turiști chinezi

UPDATE Taiwan: 26 de morți în urma unui accident în care a fost implicat un autocar cu turiști chinezi

Douăzeci și șase de persoane au murit marți într-un accident în care a fost implicat un autocar cu turiști chinezi în insula Taiwan, au anunțat surse oficiale de la Taipei, citate de DPA, Reuters și AFP.

Vehiculul, care se îndrepta spre aeroportul Taoyuan, din apropierea capitalei Taipei, transporta 24 de turiști — 16 femei și opt bărbați — originari din orașul Dalian, situat în nord-estul Chinei. În accident au mai murit șoferul și ghidul turistic.

Autoritățile taiwaneze au declarat că autocarul a luat foc.

''Focul s-a extins foarte rapid. Toate cele 26 de persoane au murit'', a spus Lu Jui-yao, reprezentant al Biroului național de poliție rutieră din Taiwan.

Cauza incendiului nu este clară, autoritățile deschizând o anchetă în acest caz.

Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Taipei, Tung Chen-yuan, a declarat că autoritățile taiwaneze discută cu agenția de turism din Dalian și cu autoritățile de la Beijing pentru a facilita venirea în Taiwan a rudelor victimelor acestei tragedii rutiere.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei