UPDATE: Tenis: Irina Begu a câștigat turneul BRD Bucharest Open (FOTO)

UPDATE: Tenis: Irina Begu a câștigat turneul BRD Bucharest Open (FOTO)

Irina Begu, cap de serie numărul 7, a câștigat, duminică după-amiază, cu 6-3, 7-5, finala BRD Bucharest Open disputată în fața germanei Julia Goerges (45 WTA), devenind a doua jucătoare română care ridică trofeul turneului de la Arenele BNR, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după Simona Halep, învingătoare în 2014 și 2016.

Acesta este al patrulea turneu WTA din cariera jucătoarei în vârstă de 26 de ani, după succesele înregistrate în 2012 (Tașkent), 2015 (Seul) și 2016 (Florianopolis)

Față de ultimele meciuri, în debutul cărora a fost condusă, Irina Begu a început mai bine, reușind să câștige destul de repede pe serviciul adversarei sale. Ea a condus cu 3-1, 4-2 și 5-3, beneficiind de prima minge de set după 39 de minute, pe care însă a ratat-o. Două minute mai târziu, românca a mai primit o ocazie pe care nu a mai scapat-o. Ea a realizat break-ul, impunându-se cu 6-3 într-un set în care adversara a făcut 18 greșeli neforțate.

În cel de-al doilea, Begu și Goerges au mers în paralel până în ghemul al șaptelea, când jucătoarea germană a reușit break-ul. Begu a răspuns însă imediat, egalând la 4, pentru ca la 6-5 să realizeze break-ul și să câștige cu 7-5. Begu s-a impus în finală într-o oră și 37 de minute, ajudecându-și astfel primul titlu WTA în 2017.

Irina Begu nu a făcut nicio dublă greșeală, realizând 2 ași. De partea cealaltă, Goerges a făcut 4 duble greșeli, reușind 5 ași.

În urma victoriei, Begu va primi 43.000 de dolari și 280 de puncte.

Irina Begu și Julia Goerges se mai întâlniseră până acum de două ori, de fiecare dată pe hard. Scorul era 1-1, românca impunându-se la Seul, în 2013, iar jucătoarea germană la Sydney, în 2014.

Jucătoarea română, în prezent pe poziția a 58-a WTA, va urca în urma victoriei de la București în top 40. Begu are ocazia să devină prima jucătoare română după 1990 care câștigă ambele probe ale unui turneu, simplu și dublu. Ea și Raluca Olaru urmează să joace în această seară și finala probei de dublu împotriva perechii Elise Mertens (Belgia)/Demis Schuurs (Olanda).

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă