UPDATE Tenis: Rafael Nadal a câștigat turneul de la Roland Garros pentru a zecea oară

UPDATE Tenis: Rafael Nadal a câștigat turneul de la Roland Garros pentru a zecea oară

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a câștigat turneul de la Roland Garros pentru a zecea oară, duminică, după ce l-a învins pe elvețianul Stan Wawrinka în trei seturi, cu 6-2, 6-3, 6-1, în finala disputată pe arena Philippe Chatrier a complexului parizian.

Nadal, victorios în două ore și 5 minute, fără drept de apel, a câștigat toate cele zece finale de la Roland Garros, având acum 6-3 în duelurile directe cu Wawrinka. Ultimul titlu cucerit la Roland Garros a fost în 2014, iar de atunci Nadal nu a mai luat niciun titlu de Mare Șlem, pierzând o finală anul acesta, la Australian Open. Nadal, singurul jucător din istorie care a cucerit zece trofee la Openul Franței, a ajuns la 15 titluri de Grand Slam, fiind la doar trei titluri de recordul lui Roger Federer.

Nadal, cap de serie numărul patru, a pierdut doar două meciuri de la debutul său la Roland Garros, în 2005, fiind foarte aproape de a egala recordul deținut de Margaret Court, de 11 titluri la același turneu de Mare Șlem.

În drumul său către ceea ce el a numit ''La Decima'', Nadal a pierdut doar 35 de ghemuri în acest an (niciun set).

Elvețianul avea înaintea partidei un bilanț perfect la finalele de Mare Șlem, trei jucate, trei câștigate, în 2014 la Australian Open, în 2015 la Roland Garros și în 2016 la US Open.

Wawrinka (32 de ani) a fost cel mai vârstnic finalist de la Roland Garros din ultimii 44 de ani, având în față un jucător cu un an mai tânăr.

Nadal, care a reușit 4 ași în acest meci, a avut procente extraordinare la ambele servicii, 83% la primul și 65% la al doilea. Wawrinka a avut doar o șansă de break, ratată, în timp ce spaniolul a transformat 6 din cele 13 oportunități.

Raportul la winners a fost de 27-19 în favoarea ibericului, care a comis doar 12 erori neforțate față de cele 29 ale lui Wawrinka.

Nadal va fi de luni numărul doi mondial, în urma scoțianului Andy Murray, după ce în 2015 ajunsese pe 10.

Rafa Nadal a mai câștigat turneul de la Roland Garros de două ori fără a pierde un set, în 2008 și 2010. Spaniolul este lider detașat în clasamentul ATP Race, pentru Turneul Campionilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /