UPDATE Timiș: S-a încheiat protestul la care au participat în jur de 4.000 de persoane

UPDATE Timiș: S-a încheiat protestul la care au participat în jur de 4.000 de persoane

UPDATE ORA 21.57 Protestul de duminică seara, din Piața Victoriei din Timișoara, la care au participat circa 4.000 de persoane, s-a încheiat după ora 21,00, cu promisiunea că organizatorii vor fi în fiecare seară, la ora 19,00, prezenți pe treptele Operei.

După ora 20,00, în piața centrală s-au adunat circa 3.000 de persoane, care au format masa compactă de manifestanți, în timp ce alți aproape 1.000 au participat la miting pentru câte 15-20 de minute, ca și în serile precedente.

Organizatorii au spus că doresc să transforme Piața Victoriei în '"arma anticorupție din România", de unde să plece mesajele oamenilor onești spre guvernanți.

Printre participanții la miting s-a aflat și Horațiu Ardelean, jurnalist timișorean plecat în SUA anul trecut, iar acum, revenit în Timișoara pentru o scurtă perioadă de timp, a participat și la aceste manifestări.

"Cum să nu vin la miting? În fiecare seară am fost. Mă interesează ce se întâmplă în țara mea și cu țara mea", a declarat pentru AGERPRES Horațiu Ardelean.

ORA 20.22 Timiș: Peste 4.000 de persoane la protestul față de Guvern

Peste 4.000 de protestatari au revenit duminică seara, după ora 20,00, în Piața Victoriei din Timișoara, ei cerând demisia președinților celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu,, dar și a Avocatului Poporului Victor Ciorbea.

Organizatorii protestului cer mulțimii să fie vigilentă, întrucât ''săptămâna aceasta este posibil ca Parlamentul să nu voteze Ordonanța 14, care abrogă OUG 13 și astfel, hoția este legiferată de către PSD+ALDE''.

Oamenii adunați în fața Operei spun că rezistă și vor să vină în fiecare seară în piață, pentru a atenționa guvernanții și majoritatea parlamentară că ei nu se mulțumesc doar cu măsuri superficiale, și că merg ''până la capăt'' pentru ''restabilirea statului de drept''.

Protestatarii scandează lozinci antiguvernamentale și împotriva președinților Camerelor Parlamentului, dar și ''Până la capăt'', ''Uniți salvăm toată România'', se sună din vuvuzele, se flutură drapelul național și pancarte cu lozinci vechi și noi, create în cele 13 seri ale protestelor. Oamenii au intonat și imnul național și pe cel al UE.

La protest sunt prezenți și părinți cu copii, dar și pensionari, iar grupuri de persoane continuă să sosească în Piața Victoriei.

AGERPRES / (AS — autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”