UPDATE Trupul pictorului Salvador Dali va fi exhumat, în urma unei hotărâri pronunțate într-un proces de paternitate

UPDATE Trupul pictorului Salvador Dali va fi exhumat, în urma unei hotărâri pronunțate într-un proces de paternitate

Un judecător din Madrid a ordonat exhumarea trupului artistului spaniol Salvador Dali în scopul prelevării unor eșantioane genetice, necesare într-un proces de paternitate, a anunțat presa locală, citată de BBC și AFP.

O femeie spaniolă, Pilar Abel, afirmă că renumitul pictor este tatăl ei. Potrivit declarațiilor sale, artistul a avut o aventură cu mama ei, care era cameristă, în anul 1955.

Motivându-și decizia de a ordona exhumarea, judecătorul spaniol a spus că în prezent nu există niciun obiect personal al artistului care să poată fi utilizat în testul de paternitate.
Această decizie luată de o instanță civilă poate face obiectul unui recurs, a reamintit presa spaniolă, citată de AFP.
Maria Pilar Abel Martinez, o ghicitoare în cărți de tarot, născută în Girona, a anunțat pentru prima dată în mod public, în 2015, că este fiica lui Salvador Dali.

Potrivit spuselor sale, mama ei a lucrat pentru o familie care își petrecea vacanțele în Cadaques, în apropiere de locul în care celebrul pictor avea o locuință, a raportat cotidianul El Pais.

În acea perioadă, Salvador Dali era căsătorit cu Gala. Cuplul nu a avut copii.

Salvador Dali, un celebru artist suprarealist, a murit pe 24 ianuarie 1989 într-un spital din Figueres din Catalonia, la vârsta de 84 de ani, după o viață intensă și trepidantă, alimentată de creațiile sale artistice și de numeroase extravaganțe.

Extrem de bogat, dar cuprins de disperare, artistul și-a petrecut ultimii șapte ani din viață trăind izolat în castelul său din Pubol, aflat la câțiva kilometri de Girona, înconjurat de surori medicale și secretare, potrivit AFP.

A fost înmormântat în orașul lui natal, Figueres.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa