UPDATE Turcia: Un copil de trei ani a murit și 15 persoane au fost rănite în explozia din sud-est (agenție)

UPDATE Turcia: Un copil de trei ani a murit și 15 persoane au fost rănite în explozia din sud-est (agenție)

Un copil de trei ani a murit și 15 persoane au fost rănite în explozia unei mașini-capcană la Viransehir, în provincia Sanliurfa (sud-estul Turciei), a informat vineri agenția Anadolu, care îl citează pe guvernatorul provinciei, transmite AFP.

"Băiatul de trei ani al unui grefier și-a pierdut viața. Sunt în jur de 15 răniți ușor (...)", a scris Anadolu, citându-l pe guvernatorul Gungor Azim Tuna, care a calificat explozia drept "atentat terorist".

Deflagrația s-a produs prin aruncarea în aer de la distanță a unei mașini încărcate cu explozibil, parcată, în cursul serii, în apropierea unui complex unde locuiesc procurori din Viransehir, lângă frontiera siriană, a adăugat oficialul turc.

"Niciun atac terorist/organizație teroristă nu poate slăbi lupta Turciei contra terorismului", a scris pe Twitter ministrul turc al Justiției, Bekir Bozdag. "Lupta noastră activă și hotărâtă împotriva terorismului va continua", a mai arătat el.

Turcia a fost lovită, de mai bine de un an și jumătate, de un val de atentate teroriste, legate de gruparea Stat Islamic sau de rebeliunea kurdă, amintește AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro