UPDATE Vâlcea: Bărbatul dispărut la pescuit, găsit decedat în apa râului Olt

UPDATE Vâlcea: Bărbatul dispărut la pescuit, găsit decedat în apa râului Olt

Un bărbat în vârstă de 56 de ani din Râmnicu Vâlcea, care ar fi căzut vineri seară în apa unui canal al lacului de acumulare Stupărei de pe Olt, a fost găsit decedat, sâmbătă, la circa nouă kilometri în aval de locul în care se aflau maşina şi undiţele acestuia, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă (ISU) Olt, Cătălin Popescu.

Bărbatul a plecat vineri la pescuit şi apoi a dispărut, însă maşina lui, undiţele şi un pachet cu ţigări au fost găsite pe malul unui canal de la Stupărei. El a fost căutat de echipe de scafandri şi de pompieri cu o barcă cu motor.

Trupul bărbatului dispărut a fost observat în apa râului Olt, la Galicea, de un cetăţean care a sunat la 112.

"Un cetăţean a sunat la 112 şi a anunţat că vede un bărbat decedat în râul Olt, pe malul localităţii Galicea, la circa 9 km în aval de locul unde se presupune că s-a înecat bărbatul dispărut ieri. Persoana decedată era cea dată dispărută aseară, pentru care echipaje de căutare/salvare au efectuat căutări. Trupul neînsufleţit a fost adus la mal şi predat organelor de anchetă pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc decesul", a spus Cătălin Popescu.

 

* ORA 13:01  Vâlcea: Un bărbat plecat la pescuit pe Olt, căutat de pompieri şi scafandri; maşina lui, găsită pe malul apei

 

Un bărbat care ar fi căzut în apa unui canal al Lacului de acumulare Stupărei de pe Olt, unde mersese la pescuit vineri seara, este căutat de pompieri şi scafandri în apa râului, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Cătălin Popescu.

Maşina bărbatului a fost găsită pe malul apei, iar în apropiere undiţele acestuia şi pachetul de ţigări.

"Echipele de căutare/salvare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'General Magheru' al judeţului Vâlcea au fost solicitate în seara trecută, în jurul orei 19,36, pentru salvarea unei persoane posibil căzută în canalul 'de fugă' al Lacului de acumulare Stupărei de pe râul Olt. Acesta plecase la pescuit şi stabilise să se întâlnească cu un prieten pe malul lacului. La sosirea acestuia la locul de întâlnire a constatat că autoturismul era deschis, undiţele şi ţigările se găsesc în apropierea locului de întâlnire, însă persoana cu care trebuia să se întâlnească lipsea", a spus Popescu.

Vineri seara, bărbatul a fost căutat de scafandri de la ISU Vâlcea şi echipaje de pompieri, însă nu a fost găsit.

Căutările au fost reluate sâmbătă dimineaţa, iar la intervenţie participă echipaje de pompieri care folosesc o barcă cu motor, echipa de scafandri şi un echipaj SMURD.

Potrivit unor surse neoficiale, bărbatul căutat este asistent de ortopedie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Așa îl cheamă” / Oana Zăvoranu a făcut public adevăratul nume al lui Luis Lazarus

2 Așa o fi?

3 TOP 50 cei mai bine plătiți sinecuriști ai României!

4 Zvon...

5 „Când am văzut-o pe Nicoleta Luciu goală am avut un șoc”