UPDATE VIDEO Coronavirus: Peste 35.000 de persoane au participat la manifestaţia anti-COVID de la Viena (poliţia)

UPDATE VIDEO Coronavirus: Peste 35.000 de persoane au participat la manifestaţia anti-COVID de la Viena (poliţia)

Peste 35.000 de manifestanţi - potrivit poliţiei - s-au adunat sâmbătă la Viena pentru a protesta împotriva măsurilor de carantină şi vaccinare obligatorie anunţate în ajun de către guvern în efortul de a limita extinderea pandemiei de COVID-19, relatează AFP.

Mulţimea, reunită în centrul capitalei austriece, la doi paşi de fostul palat imperial din Hofburg, a agitat bannere denunţând "fascismul", "tirania" şi "dictatura corona" sau spunând "Nu divizării societăţii!".

Manifestaţia s-a desfăşurat supravegherea unor forţe sporite de poliţie care a reţinut zece persoane. În afară de câteva grenade fumigene şi doze aruncate, manifestaţia a decurs calm pe ansamblu.

Manifestaţia a fost organizată la apelul partidului de extrema dreaptă FPÖ (Partidul Libertăţi, în germană Freiheitliche Partei Österreichs), chiar dacă liderul formaţiunii, Herbert Kickl, testat pozitiv pentru coronavirus, a lipsit.

Mulţimea, adunată în centrul capitalei austriece, la doi paşi de cancelarie, a agitat bannere al căror conţinut "denunţă dictatura corona" sau se pronunţă împotriva "divizării societăţii".


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…