UPDATE Vrancea: Prăbușirea tavanului fals de la cinematograf nu a fost cauzată de o explozie

UPDATE Vrancea: Prăbușirea tavanului fals de la cinematograf nu a fost cauzată de o explozie

ORA 16.58 Prăbușirea tavanului fals al cinematografului de la complexul Promenada Mall din Focșani nu a fost provocată de o deflagrație cauzată de un dispozitiv exploziv care să fi fost declanșat, ci de încercarea de a pătrunde ilegal în sala de cinema, pe partea superioară a acestuia, a unui tânăr care a căzut odată cu materiale ce au produs un mare zgomot, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit acestora, tânărul în vârstă de 24 de ani ar fi încercat să pătrundă fără bilet în sala de cinema, cei de la pază au încercat să-l oprească, tânărul refugiindu-se apoi pe acoperișul fals, de unde s-a prăbușit producând un zgomot foarte puternic, asemănător unei deflagrații.

Bărbatul s-a rănit la față și pe membrele superioare, fiind transportat la Spitalul Județean, au mai precizat sursele judiciare respective.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vrancea, Bogdan Toader, polițiștii au găsit o mașină ce se bănuiește a fi proprietatea bărbatului rănit și astfel au aflat că suspectul are 24 de ani și este din comuna Popești.

"Este acum internat la Spitalul Județean, dar în custodia poliției", a mai precizat Toader.

Un zgomot puternic și împrăștierea de materiale de construcții au creat, în prima fază, impresia unei explozii în incinta sălii de cinematograf. Potrivit primelor informații, unii martori ar fi dat declarații despre intrarea în cinematograf a unui bărbat cu un rucsac în spate și că acesta ar fi fost la originea evenimentului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea, Cristina Duță, declarat pentru Agerpres că la fața locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri, SMURD și descarcerare, iar zona a fost evacuată.

UPDATE ORA 16.50 SRI, despre incidentul de la Focșani: Nu s-au constatat urme de explozibil

Echipa pirotehnică a Serviciului Român de Informații nu a constatat urme de material explozibil în urma incidentului din Mall-ul de la Focșani, informează SRI.

Potrivit sursei citate, echipa pirotehnică a SRI a fost chemată de ISU.

"Împreună cu anchetatorii aflați la fața locului, pirotehniștii au securizat perimetrul și au verificat dacă există urmă de material exploziv. Nu s-au constatat astfel de urme", adaugă aceeași sursă.

SRI precizează că nu este un caz de competența SRI, neexistând nicio urmă de material explozibil.

UPDATE ORA 13.19 SRI: Echipa pirotehnică, prezentă la mall-ul din Focșani

Echipa pirotehnică din cadrul Serviciului Român de Informații este prezentă la mall-ul din Focșani și investighează cu privire la deflagrația produsă joi.

Potrivit SRI, deocamdată nu există informații despre deflagrație.

ORA 13.13 Deflagrație într-un cinematograf din Focșani

O explozie neurmată de incendiu a avut loc, joi la prânz, într-un cinematograf din zona comercială Promenada Mall din Focșani.

Un bărbat rănit, a cărui identitate nu este cunoscută, a primit îngrijiri medicale după ce a suferit leziuni. Persoana rănită a fost transportată a spital în stare de conștiență.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea, Cristina Duță, a declarat pentru Agerpres că la fața locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri, SMURD și descarcerare, iar zona a fost evacuată.

Martorii ai incidentului vorbesc de faptul că deflagrația s-a declanșat la intrarea în cinematograf a unui bărbat cu un rucsac în spate, moment în care parte din tavanul cinematografului s-ar fi prăbușit. Surse din cadrul anchetatorilor spun că nu ar fi fost vorba de un dispozitiv exploziv care să fi fost declanșat.

AGERPRES(AS / autori: Cornel Cepariu, Cătălin Alexandru; editori: Karina Olteanu, Mirela Bărbulescu; Andreea Rotaru; editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”