UPDATE Yemen: Bilanțul raidului american împotriva Al Qaida a crescut la 57 de morți, între care 16 civili

UPDATE Yemen: Bilanțul raidului american împotriva Al Qaida a crescut la 57 de morți, între care 16 civili

Cel puțin 41 de presupuși membri ai Al-Qaida, între care trei lideri de trib, opt femei și opt copii, au fost uciși duminică într-un raid atribuit SUA în centru Yemenului, potrivit unui nou bilanț obținut de AFP de la un oficial yemenit local.

În această operațiune de anvergură, prima după accederea lui Donald Trump la putere în SUA, au fost implicate drone și elicoptere Apache la Yakla, în provincia Bayda (centrul Yemenului), a adăugat responsabilul citat. Raidul a avut loc în cursul dimineții, iar bilanțul precedent consemna 40 de morți, între care zece civili.

Cu puțin timp înainte, surse tribale și locale indicaseră că raidul a vizat, de asemenea, reședințele a trei lideri tribali având legătură cu Al Qaida.

Potrivit surselor, frații Abdelraouf și Soltan al-Zahab, precum și Saif Alawai al-Jawfi, cunoscuți pentru legăturile lor cu rețeaua jihadistă Al Qaida, au fost uciși în aceste raiduri.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante