UPDATE Zeci de persoane protestează în faţa Ministerului Sănătăţii

UPDATE Zeci de persoane protestează în faţa Ministerului Sănătăţii

Zeci de persoane s-au adunat în faţa Ministerului Sănătăţii, în a doua zi de proteste, în urma incendiului de la Institutul "Matei Balş".



Persoanele prezente la protest au steaguri şi vuvuzele şi solicită o reformă a sistemului de sănătate, precum şi asumarea responsabilităţii în urma incendiului de la "Matei Balş". Aceştia scandează lozinci precum: "Demisia!", "Iohannis, demisia!", "Ruşine să vă fie!", "Asasinii!", "Jos Guvernul!".



La faţa locului este şi senatoarea AUR Diana Şoşoacă, aceasta exprimându-şi intenţia de a intra în clădirea Ministerului Sănătăţii, pentru a lua legătura cu ministrul Vlad Voiculescu. Pentru că nu i-a fost permis accesul în clădire, senatoarea a sunat la 112, solicitând prezenţa unui echipaj de poliţie. De asemenea, ea a precizat că va formula plângere penală, ca urmare a faptului că unui înalt demnitar nu i-a fost permis accesul într-o instituţie publică. Ulterior, Diana Şoşoacă s-a deplasat la sediul Ministerului de Interne, unde intenţiona să ia legătura cu secretarul de stat Raed Arafat. Constatând faptul că uşa ministerului a rămas închisă, senatoarea a criticat lipsa unui comitet pentru situaţii de urgenţă, care să aibă în permanenţă reprezentanţi la sediul instituţiei.

Direcţia Generală de Jandarmi a lansat un apel pentru respectarea distanţării fizice, reamintind că numărul participanţilor la orice fel de întruniri în spaţii deschise trebuie să fie de maximum 100 de persoane.

"Având în vedere că în mediul online au fost anunţate adunări publice de protest în Piaţa Universităţii şi în zona Ministerului Sănătăţii, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele recomandări: pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a acestor manifestaţii, participanţii trebuie să manifesteze paşnic şi civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor şi să se delimiteze de persoane care tulbură ordinea publică sau incită la violenţă şi chiar să semnaleze jandarmilor prezenţa unor astfel de persoane. Din raţiuni de sănătate publică, recomandăm participanţilor să păstreze distanţa fizică faţă de celelalte persoane şi să poarte în mod corespunzător masca de protecţie. Reamintim faptul că, pe timpul stării de alertă, conform legii, numărul participanţilor la orice fel de întruniri în spaţii deschise trebuie să fie de maximum 100 de persoane", a precizat sursa citată.

Jandarmii vor fi prezenţi pe durata acestor manifestaţii, pentru a asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa participanţilor şi a celorlalţi cetăţeni, au menţionat reprezentanţii DGJMB.

Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor a organizat, sâmbătă, un protest la sediul Ministerului Sănătăţii. La eveniment au participat zeci de persoane, având steaguri şi vuvuzele, fiind scandate lozinci precum "Demisia!", "Jos Guvernul!", "Ruşine să vă fie!" sau "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!".

Principala revendicare a protestatarilor a fost demisia actualului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu. AGERPRES/(A - autor: Irinela Vişan, editor: Irina Poenaru, editor online: Andreea Preda)

Foto: (c) SILVIU MATEI /AGERPRES FOTO

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /