UPDATE/Colonelul Paraschiv, dementul sub comanda căruia jandarmii au bătut oameni nevinovați pe 10 august, audiat din nou la Parchetul Militar!

UPDATE/Colonelul Paraschiv, dementul sub comanda căruia jandarmii au bătut oameni nevinovați pe 10 august, audiat din nou la Parchetul Militar!

ALERTĂ Colonelul Paraschiv, dementul sub comanda căruiajandarmii au bătut oameni nevinovați pe 10 august, audiat din nou la Parchetul Militar! Surse judiciare arată că Paraschiv ar putea fi pus sub acuzare. Confruntat cu aceste informații, Paraschiv a explicat că nu se așteaptă la o astfel de măsură din partea procurorilor.

UPDATE/Cătălin Paraschiv, șeful Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei (BSIJ), susține că nu are informații privind o posibilă tentativă de lovitură de stat, menționând că a fost audiat de procurori în calitate de martori.

"Nu am fost pus sub acuzare, am calitatea de martor, am declarat efectiv ce s-a întâmplat în acea seară și atâta tot.  (..)Eu sunt comandantul Brigăzii Speciale de Intervenție. Eu nu am avut informații de această natură (n.r. referitoare la o posibilă tentativă de lovitură de stat). Îmi asum toate faptele jandarmilor mei, nu se pune problema, dar ale BSIJ (Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei - n.r.), atâta tot. Brigada Specială a acționat conform legii, în literii și în spiritul legii", a spus Cătălin Paraschiv, la ieșirea de la Parchetul Militar.

„Nu mă aștept să fiu pus sub acuzare (...) Numai în limitele legii am acționat.”, a declarat Cătălin Paraschiv.

Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei a mai fost audiat de procurorii militari în urmă cu trei săptămâni. Cătălin Paraschiv a fost atunci citat în calitate de martor, în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august.

Îmbrăcat în alb și cu o eșarfă la gât, colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv,  șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, a fost surprins, pe 10 august, de unul dintre fotografii agenției InquamPhotos pe Calea Victoriei, în fața jandarmilor, în timp ce le dădea indicații dintr-o postură asemănătoare unui dirijor. Jandarmii sunt aliniați în fața acestuia și ascultă. 

Cătălin Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, spunea, la scurt timp după protestul diasporei, într-un interviu pentru Kamikaze, că nu el a fost comandantul acţiunii din 10 august din Piaţa Victoriei, că până în jurul orei 23.00 brigada specială nu a intervenit deloc şi că ordinul de evacuare a pieţei s-a primit în momentul în care „au început violenţele asupra forţelor de ordine de jur împrejur”, din toate părţile. El mai susţinea că scutierii care au fost suprinşi în imagini bătând oameni paşnici, unii dintre ei cu mâinile ridicate deasupra capului nu fac parte din brigada pe care o conduce.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina