UPDATE/Liviu Dragnea vrea miting PSD de un milion de oameni sub pretextul susţinerii familiei tradiţionale sau a Centenarului. Unii baroni PSD spun că e imposibilă organizarea

UPDATE/Liviu Dragnea vrea miting PSD de un milion de oameni sub pretextul susţinerii familiei tradiţionale sau a Centenarului. Unii baroni PSD spun că e imposibilă organizarea

UPDATE/ PSD va organiza un miting pentru susținerea familiei, a anunțat luni președintele Liviu Dragnea, la finalul Comitetului Executiv. Șeful PSD a susținut că nu dorește să existe niciun echivoc privind poziția social-democraților pe acest subiect.
Dragnea a spus că aceasta este cea mai importantă decizie pe care partidul a luat-o în ședința de luni. El le-a propus social-democraților organizarea unui miting pentru susținerea familiei tradiționale, pentru a nu exista niciun echivoc în abordarea pe care o are PSD pe acest subiect

Știrea inițială

Liviu Dragnea vrea să demonstreze că populaţia susţine loviturile date de PSD justiţiei printr-un mare miting organizat în luna mai, potrivit surselor G4Media.ro . Liderii PSD discută despre organizarea mitingului sub pretextul fie al susţinerii familiei tradiţionale, fie pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, dar în realitate mitingul va fi pentru susţinerea Guvernului şi a decapitării justiţiei. Dragnea le-a cerut baronilor PSD mobilizare masivă, dar există deja lideri care i-au spus că e imposibil să strângă un milion de oameni.

Dragnea a ales luna mai pentru organizarea mitingului din mai multe motive: să-i arate premierului Viorica Dăncilă că are susţinere populară pentru o OUG în justiţie (Dăncilă ameninţă cu demisia din cauza presiunilor lui Dragnea), să contracareze mitingul anunţat de Corupţia Ucide pentru 12 mai, să schimbe agenda dominată de protestele legate de salarii.

Dragnea a avut primele discuţii cu liderii judeţeni ai PSD duminică seara, la biroul său din Parlament, când le-a cerut mobilizare masivă pentru miting, unii dintre baroni primind sarcina de a aduce 10.000 de oameni la eveniment. Potrivit informaţiilor G4Media.ro , au existat baroni locali care au atras atenţia că în mod realist nu vor putea fi aduşi mai mult de 1.000 – 2.000 oameni din fiecare judeţ.

Sursele  G4Media.ro şi experienţa mitingurilor anterioare organizate de PSD arată că partidul lui Dragnea nu are capacitatea de a aduna mai mult de 20.000 oameni. Există mai multe probleme logistice: costurile mari, accesul la numărul de autocare în acelaşi timp, asigurarea mâncării pentru manifestanţi etc.

În plus, pentru mulţi dintre baroni acest miting nu este o miză personală, nefiind legat de alegeri.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…