UPDATE/Protest la Guvern anunțat pentru MIERCURI dimineața la ora 9.00

UPDATE/Protest la Guvern anunțat pentru MIERCURI dimineața la ora 9.00

Un nou protest impotriva amnistiei si gratierii, anuntat duminica in Bucuresti. Organizatorii anunta pe pagina de Facebook  un protest si miercuri seara, daca Guvernul "nu tine cont de ce a cerut strada".

UPDATE/Un nou protest, anuntat pentru miercuri dimineata, la ora 9:00, in Piata Victoriei din Capitala

"1 Februarie e ziua decisiva: ordonanta pentru dezincriminarea abuzului in serviciu, a.k.a. Ordonanta Dragnea, intra in sedinta de guvern. Vino maine la Piata Victoriei, incepand cu ora 9, sa le aratam ca nu pot face tot ce vor, discretionar. Ca aceasta este si tara noastra. Ii putem lasa sa castige sau le putem tine piept. Sute de mii de romani ne-au aratat clar, in ultimele doua saptamani, ca avem o sansa. Romania e si a noastra si, daca o vrem democratica, pentru noi si copiii nostri, trebuie sa luptam pentru ea!", spun organizatorii pe pagina de   Facebook  a evenimentului.

Un nou protest impotriva amnistiei si gratierii va avea loc in Bucuresti duminica, incepand cu ora 17:00. Ca si la precedentele mitinguri, protestatarii sunt asteptati sa se adune in Piata Universitatii, de unde se va pleca, cel mai probabil, in mars spre Guvern. De asemenea, organizatorii anunta ca "miercuri iesim in strada in cazul in care anuntul ministrului este unul care nu tine cont de ce au cerut strada si multe alte organizatii si institutii".

Comisarul.ro a anuntat, marti, citând HotNews.ro  ca modificarile la Codul Penal si la Codul de Procedura Penala, care vizeaza dezincriminarea mascata a abuzului si neglijentei in serviciu, a conflictului de interese si desfiintarea de facto a institutiei denuntatorului, se vor face prin Ordonanta de urgenta, care va fi cel mai probabil adoptata in sedinta de Guvern de miercuri.

Mesajul organizatorilor protestului:

„Duminică ne strangem la Universitate incepand cu ora 17:00.
Pornim in mars la ora 18:00

***Edit: miercuri iesim in strada in cazul in care anuntul ministrului este unul care nu tine cont de ce au cerut strada si multe alte organizatii si institutii.

Punctele pe care am stabilit ca nu le negociem raman de nenegociat indiferent de ce cale vor alege miercuri.

50.000 de oameni din Bucuresti au spus clar ca nu doresc amnistia si gratierea.Ieri am dat un semnal de alarma pentru CNA, ne-am vizitat avocatul si i-am cerut demisia.

Nu vrem demisia Guvernului, vrem sa isi respecte promisiunile pentru care a fost ales. Nu sa propună legi aberante care sunt în avantajul unor persoane. Daca alege totusi sa treaca acesta lege ... atunci o sa obtinem pasnic inclusiv demisia acestui guvern.”



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /