Uraganul Ian. Florida se pregătește de dezastru major: milioane de oameni au fugit FOTO VIDEO

Uraganul Ian. Florida se pregătește de dezastru major: milioane de oameni au fugit FOTO VIDEO

Milioane de locuitori ai statului american Florida au primit ordin să își evacueze locuințele de teama uraganului Ian. Este de așteptat ca puternica furtună să ajungă, miercuri, de-a lungul porțiunii de sud a Coastei Golfului din Florida, relatează BBC .

Uraganul Ian este o furtună de categoria trei pe scara Saffir-Simpson. Foto: Twitter

Atât locuitorii, cât și autoritățile din Floria se pregătesc pentru furtuni și inundații care ar putea pune viața în pericol. Guvernatorul a avertizat cu privire la un potenţial ”dezastru major”.

Regiunea Tampa Bay, care are o populație de peste trei milioane de persoane, se numără printre cele mai vulnerabile locuri din Statele Unite la inundații severe. Mai mult decât atât, regiunea ar putea fi lovită direct de un uragan pentru prima dată din anul 1921.

Au fost pur şi simplu norocoşi pentru o lungă perioadă de timp", a afirmat Erik Salna, director asociat al Centrului Internaţional de Cercetare a Uraganelor.

Lovirea zonei Tampa ar fi „cel mai rău scenariu”, a afirmat Richard Olson, directorul Institutului pentru evenimente extreme de la Universitatea Internațională Florida (FIU).

Uraganul Ian, o furtună de categoria trei pe scara Saffir-Simpson (ce include cinci trepte), cu viteze ale vântului de până la 195 km/h, ar putea căpăta putere pe măsură ce se îndreaptă spre nordul Floridei, trecând peste apele Golfului Mexic.

Primarul din Tampa Bay, Jane Castor, a afirmat, marţi, că va fi instituită starea de asediu pentru locuitorii care au rămas în regiune.

Totodată, şcolile şi universităţile au decis anularea cursurilor din această săptămână.

Parcurile precum Disney World, Sea World şi Busch Gardens din Tampa s-au închis, iar NASA a amânat lansarea unei rachete la Centrul Spaţial Kennedy.

Două persoane au murit, după ce uraganul Ian a lovit Cuba

Cuba a rămas complet fără curent electric, după ce uraganul Ian a lovit extremitatea vestică a insulei, a anunțat guvernul său.

Două persoane au murit şi mai multe clădiri au fost avariate în întreaga ţară. Una dintre victime este o femeie, în vârstă de 43 de ani, care a murit după ce pereţii casei s-au prăbuşit peste ea.

Cealaltă victimă este un fermier care a fost electrocutat în timp ce încerca să închidă o turbină eoliană utilizată pentru irigare, a raportat New York Times.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina