Urmărire ca în filme pentru recuperarea unor sticle de șampanie de lux în valoare de 600.000 de euro

Urmărire ca în filme pentru recuperarea unor sticle de șampanie de lux în valoare de 600.000 de euro

Poliția franceză a dejucat un furt de șampanie în valoare de 600.000 de euro după o urmărire ca în filme. Șoferii celor două camioane pline cu șampanie de lux Moët & Chandon urmărite de poliție au reușit să scape, dar băutura a fost recuperată, scrie The Guardian .

Hoții au furat șampanie de 600.000 de euro foto arhiva Adevărul

Cele două camioane încărcate cu șampanie dispăruseră la primele ore ale dimineții de sâmbătă, în Reims, capitala regiunii Champagne, potrivit Le Parisien și posturilor locale de televiziune.

Remorcile camioanelor, ca majoritatea mărfurilor de lux, fuseseră echipate cu dispozitive de urmărire, iar poliția le-a localizat rapid, în aceeași dimineață, pe o autostradă locală.

A început o urmărire în viteză în timpul căreia șoferii au sărit din camioanele de 38 de tone și au reușit să scape.

În timp ce o mașinile de poliție se apropiau, unul dintre șoferi a încercat să le împingă de pe drum. Hoțul a încetinit apoi pe banda de urgență, a deschis ușa cabinei și a sărit în timp ce camionul era încă în mișcare.

Un autoturism BMW, folosit pentru a sprijini banda, s-a apropiat, șoferul a urcat, iar mașina a plecat în viteză, ieșind din raza de acțiune a poliției.

După ce șoferul a sărit, camionul s-a deplasa în continuare cu circa 15 km/h când un ofițer a alergat după el și a reușit să urce la bord și să-l parcheze, a declarat o sursă din poliție.

Al doilea camion a fost găsit mai târziu, abandonat în afara unui magazin de bricolaj, după ce al doilea șofer fugise. Întreaga încărcătură de șampanie a fost recuperată, iar hoții au fugit cu mâna goală.

Presa franceză relatează că poliția examinează camioanele pentru a găsi probe ADN și caută o bandă organizată care ar fi acționat pe baza unor informații despre transportul încărcăturii și care avea acces la rețele pentru revânzarea șampaniei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?