Urmaşii victimelor nazismului pot primi rapid cetăţenie germană

Urmaşii victimelor nazismului pot primi rapid cetăţenie germană

Descendenţii celor persecutaţi de nazişti vor putea solicita cetăţenia germană conform unei proceduri rapide, a anunţat joi ministrul german de interne Horst Seehofer, citat de DPA.

Germania trebuie să îşi asume răspunderea pentru propria istorie, a spus ministrul, adăugând că "asta este în special valabil pentru cei ai căror părinţi sau bunici au fost obligaţi să fugă peste hotare".

Ministrul de interne poate semna un decret în acest sens fără permisiunea parlamentului, precizează DPA. Reglementarea va intra în vigoare vineri.

Numărul de cereri ale urmaşilor victimelor nazismului a crescut semnificativ în ultimii ani, în special datorită perspectivei Brexit-ului. În 2015 au fost depuse 43 de astfel de cereri, iar anul trecut 1506.

Solicitanţii domiciliaţi în străinătate pot depune cererile la ambasadele Germaniei din ţările respective. Nu se percepe nicio taxă, însă trebuie dovedită descendenţa. Sunt luate în considerare victimele din perioada 1933-1945 sau apartenenţa la un grup persecutat de nazişti. Cei care doresc cetăţenia trebuie să cunoască limba germană. Cei care au suferit condamnări penale au şanse mai mici de a primi cetăţenia, iar cererile celor consideraţi terorişti vor fi respinse. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…

5 ULTIMA ORĂ Dispar sistemele IT ale ministerelor și agențiilor guvernamentale, administrația centrală se va mut…