Ursula von der Leyen îşi acordă două săptămâni pentru a prezenta "viziunea" sa asupra Uniunii Europene

Ursula von der Leyen îşi acordă două săptămâni pentru a prezenta "viziunea" sa asupra Uniunii Europene

Ministrul german Ursula von der Leyen, candidată din partea statelor membre pentru preşedinţia Comisiei Europene, a declarat miercuri că îşi acordă un termen de două săptămâni pentru a prezenta "o viziune" despre Uniunea Europeană a următorilor cinci ani, relatează AFP.

"Am intenţia să ascult mult pentru a fi în măsură în următoarele două săptămâni să dezvolt un dialog cu Consiliul şi Parlamentul, o viziune pentru următorii cinci ani pentru Europa", a declarat Ursula von der Leyen în faţa presei.

Titulară a portofoliului Apărării în guvernul german, ea a fost propusă de cei 28 de lideri ai UE drept candidata lor pentru a-i urma în funcţie lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia Comisiei Europene.

Miercuri, pentru prima sa vizită în calitate de candidată, Ursula von der Leyen s-a deplasat la Strasbourg, unde erau prezenţi pentru prima dată eurodeputaţii aleşi la sfârşitul lui mai.

"Acolo bate inima democraţiei europene", a afirmat ea la finalul unei scurte întrevederi cu italianul David Sassoli, ales miercuri preşedinte al PE.

Pentru a deveni preşedinte al Comisiei, Ursula von der Leyen va trebui să obţină unda verde din partea PE în cursul unui vot prevăzut la jumătatea lui iulie.

După o campanie pentru alegerile europene "lungă şi dificilă", este de acum "decisiv să arătăm unitate şi pasiunea noastră comună pentru Europa, care este atât de importantă în această lume şi trebuie să fie audibilă şi vizibilă", a spus ea într-o scurtă declaraţie făcută presei.

Cu ocazia întâlnirii sale cu deputaţii partidului conservator PPE, familia sa politică, Ursula von der Leyen "a insistat asupra prezentării sale, şi-a explicat cariera", potrivit unei surse parlamentare.

Ea "a vorbit în trei limbi" (germană, engleză şi franceză) şi "a răspuns la câteva întrebări". De asemenea, ea i-a "mulţumit călduros lui Manfred Weber', compatriotul său, cap de listă al PPE la europene şi care viza preşedinţia Comisiei Europene.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 Două zodii de care trebuie să fugi cât poți. Cine sunt vampirii energetici care își epuizează semenii

4 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

5 Cine este judecătorul care și-a injectat benzină în venă și ar fi murit în ambulanța care-l transporta la București