Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

USR estimează că va avea 43 de parlamentari

Uniunea Salvați România (USR) va avea probabil 43 de reprezentanți în Parlament, dintre care 30 de deputați și 13 senatori, a anunțat, luni, într-o conferință de presă, Cristian Ghinea, candidat din partea formațiunii.

El a adăugat că este vorba de un număr de opt deputați în București, dar vor fi reprezentate și județele Timiș, Brașov, Cluj.

Ghinea a remarcat "scorul foarte bun" al USR în București, adăugând că în câteva județe și mari centre universitare partidul a făcut o "figură frumoasă": Cluj (15%), Sibiu, Brașov, Timiș (14%), Iași (9,6%). În opinia sa, scoruri bune au fost obținute și în județe precum Prahova (8,6%), Maramureș (7,3%), Galați (7,8%), Constanța.

"Practic sunt județe industriale unde avem o populație urbană mai mare și care a fost deschisă ofertei noastre. (...) Grupul parlamentar al USR are în componență niște oameni extraordinari care chiar vor schimba modul în care Parlamentul funcționează, (...) oameni care au demonstrat performanță ca implicare civică înainte de a intra în politică și care efectiv vor face asta și în Parlament", a susținut el.

Președintele USR, Nicușor Dan, a declarat că probabil doi reprezentanți ai formațiunii din Consiliul General al Municipiului București vor ajunge să facă parte din Parlament. În acest context, el a atras atenția asupra faptului că CGMB nu a votat pentru ocuparea unui post vacantat în urma demisiei fostului consilier general Dumitru Dobrev.

"Doar campania electorală ne-a făcut să nu facem plângere penală împotriva consilierilor care nu au pus pe ordinea de zi și, în consecință, nu au votat pentru locul care ne aparține. Acum probabil că vor vacanta două alte locuri de la Consiliul General, deci vor fi trei colegi: Liviu Mălureanu și alți doi care să fie votați și sperăm să facă asta PSD", a spus el.

Nicușor Dan și-a exprimat convingerea că membrii USR care au intrat în Parlament vor putea reprezenta mai bine interesele bucureștenilor pe anumite chestiuni.

"Vă dau exemplu situația taximetriștilor, unde totul se rezumă la activitatea ineficientă și abuzivă a directorului Poliției locale a Municipiului București. Nu poți să îi faci acestui om nimic din poziția de consilier general, poți să îi faci din poziția de membru în Comisia de abuzuri a Camerei Deputaților sau Senatului. La fel, pe chestiunea uriașă pentru bucureșteni a centurii Capitalei — e o chestiune care ține în măsură foarte mică de activitatea în CGMB, ea depinde foarte mult de activitatea Guvernului și de alocarea de fonduri pentru centura Bucureștiului, care este un atribut al Ministerului Transporturilor și al Parlamentului, în ceea ce privește bugetul", a explicat liderul USR.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE Doi foști miniștri PSD au procurorii DNA la ușă. Unul dintre ei i-a dat lui Cumpănașu 1 milion de lei pe…

2 Documentul care ÎNGROAPĂ PSD! România a FRAUDAT cele mai multe fonduri europene din Agricultură în ultimii cin…

3 Info. Se declanșează tăvălugul DNA la PSD! Au început să se dea în gât! Cică e festival la Olt și urmează Tele…

4 ALERTĂ / Prima sesizare oficială la DNA pentru un ministru din Guvernul Dăncilă! Tun de 700.000 de euro!

5 Dacă-l vedeți pe ăsta în Guvernul PNL să știți că MAFIA a rămas la putere!

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze