USR: În ultimii trei ani, numărul angajaţilor din administraţiile locale a crescut cu aproape 30.000

USR: În ultimii trei ani, numărul angajaţilor din administraţiile locale a crescut cu aproape 30.000

Uniunea Salvaţi România precizează că în ultimii trei ani numărul angajaţilor din administraţiile locale a crescut cu aproape 30.000, ceea ce ar presupune costuri salariale de aproximativ 1,94 miliarde lei.

"În ultimii trei ani, de când PSD deţine majoritatea funcţiilor de primari şi preşedinţi de consiliu judeţean din ţară, numărul angajaţilor din administraţiile locale a explodat cu aproape 30.000 de noi angajaţi! Atenţie, cifra de mai sus nu cuprinde angajaţii din firmele înfiinţate de Gabriela Firea la Bucureşti şi altele similare din alte primării", se arată într-o postare pe Facebook a USR.

Conform sursei citate, în condiţiile în care aceşti angajaţi ai primăriilor şi consiliilor judeţene ar încasa salariul mediu pe economie, ar fi vorba despre un total de 1,94 miliarde de lei.

"Cât ne costă salariile? 1,94 miliarde de lei dacă presupunem că primesc salariul mediu pe economie, la nivelul anului 2020. Prin digitalizarea administraţiei publice şi scoaterea rubedeniilor PSD instalate în administraţia publică, statul poate economisi o sumă de bani consistentă care ar putea fi folosită pentru creşterea alocaţiilor de stat pentru copii, unde e nevoie de aproximativ 6,5 miliarde de lei, sau ar putea merge către investiţii", afirmă reprezentanţii USR. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 Așa o fi?

4 10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei

5 VIDEO Bătaie generală într-un club de fiţe după ce o „pisi” s-a plâns lui „iubi” că a fost pipăită