USR: În ultimii trei ani, numărul angajaţilor din administraţiile locale a crescut cu aproape 30.000

USR: În ultimii trei ani, numărul angajaţilor din administraţiile locale a crescut cu aproape 30.000

Uniunea Salvaţi România precizează că în ultimii trei ani numărul angajaţilor din administraţiile locale a crescut cu aproape 30.000, ceea ce ar presupune costuri salariale de aproximativ 1,94 miliarde lei.

"În ultimii trei ani, de când PSD deţine majoritatea funcţiilor de primari şi preşedinţi de consiliu judeţean din ţară, numărul angajaţilor din administraţiile locale a explodat cu aproape 30.000 de noi angajaţi! Atenţie, cifra de mai sus nu cuprinde angajaţii din firmele înfiinţate de Gabriela Firea la Bucureşti şi altele similare din alte primării", se arată într-o postare pe Facebook a USR.

Conform sursei citate, în condiţiile în care aceşti angajaţi ai primăriilor şi consiliilor judeţene ar încasa salariul mediu pe economie, ar fi vorba despre un total de 1,94 miliarde de lei.

"Cât ne costă salariile? 1,94 miliarde de lei dacă presupunem că primesc salariul mediu pe economie, la nivelul anului 2020. Prin digitalizarea administraţiei publice şi scoaterea rubedeniilor PSD instalate în administraţia publică, statul poate economisi o sumă de bani consistentă care ar putea fi folosită pentru creşterea alocaţiilor de stat pentru copii, unde e nevoie de aproximativ 6,5 miliarde de lei, sau ar putea merge către investiţii", afirmă reprezentanţii USR. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…