USR își desemnează sâmbătă candidatul la prezidențiale. Cu șanse foarte mari să devină viitorul președinte al României

USR își desemnează sâmbătă candidatul la prezidențiale. Cu șanse foarte mari să devină viitorul președinte al României

USR își desemnează sâmbătă candidatul la prezidențiale. Cu șanse foarte mari să devină viitorul președinte al României.

Uniunea Salvaţi România îşi va desemna sâmbătă, în cadrul Congresului partidului, candidatul la alegerile prezidenţiale.

Congresul USR, la care vor participa 500 de delegaţi, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 10,30, la Teatrul Naţional Bucureşti.

În cursa internă pentru a fi desemnat candidat la prezidenţiale s-au înscris Dan Barna, Mihai Goţiu, Dragoş Dinulescu şi Dumitru Stanca.

Cele mai mari șanse le are președintele formațiunii, Dan Barna. Care devine, automat, și principalul contracandidat al președintelui Klaus Iohannis în competiția pentru un nou mandat.

În acest moment, toate măsurătorile efectuate, și nu existe premise ca ele să se modifice până în ziua de 10 noiembrie când are loc primul tur, indică o finală Iohannis-candidatul USR/PLUS. 

Aceleași măsurători mai indică și faptul că electoratul PSD va fi cel care va decide, în turul doi, cine va fi următorul președinte. Deocamdată, conform măsurătorilor, acest electorat spune că va vota împotriva președintelui în funcție.

 Dan Barna, vineri seară, la Digi24: „Dacă voi fi candidatul alianței voi spune care este cea mai mare slăbiciune a președintelui Iohannis”

Dan Barna a fost prezent, vineri seară, într-o emisiune Digi24 unde a făcut mai multe declarații referitoare la congresul de sâmbătă, când se va desemna candidatul USR la alegerile din toamnă, dar și referitoare la alegerile prezidențiale și contracandidații alianței.

Liderul USR a refuzat să puncteze care este, în opinia sa, cea mai mare slăbiciune a președintelui Iohannis, dar a precizat că va spune acest lucru dacă va fi candidatul alianței:

”Sunt convins că electoratul știe mai bine care sunt slăbiciunile președintelui Iohannis. Dacă voi fi candidatul alianței voi avea răspuns la întrebarea asta”, a spus Barna.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...