USR PLUS Bucureşti solicită primarului general scoaterea la licitaţie a numelui Arenei Naţionale

USR PLUS Bucureşti solicită primarului general scoaterea la licitaţie a numelui Arenei Naţionale

Grupul USR PLUS din Consiliul General cere primarului Capitalei scoaterea la licitaţie a denumirii Arenei Naţionale, pentru a suplimenta veniturile generate de municipalitate.

Conform unui comunicat USR PLUS, scoaterea la licitaţie a unei denumiri este o practică recunoscută internaţional şi ar permite acoperirea unor cheltuieli de operare ale arenei şi reducerea presiunii pe bugetul local.

"Arena Naţională este una dintre clădirile valoroase din patrimoniul Capitalei, cu un cost de edificare de 200 de milioane de euro. Conform rezultatelor financiare din anul 2019, arena a costat municipalitatea aproximativ 19 milioane de lei şi a generat venituri de doar 3 milioane de lei, o pierdere de aproximativ 16 milioane de lei în anul respectiv. În anul 2020, an de pandemie, pierderile au ajuns la 22 de milioane de lei", se arată în comunicat.

USR PLUS invocă exemplul oraşelor Munchen şi Frankfurt, care "atrag sponsorizări de 6, respectiv 5,5 milioane de euro anual" prin acest mecanism.

"Banii atraşi prin închirierea numelui Arenei Naţionale pentru o anumită perioadă pot fi cheltuiţi pentru întreţinerea acesteia, iar fondurile care se duc acum din buget pentru întreţinere să fie cheltuiţi pentru dezvoltarea sportului bucureştean în rândul copiilor, de exemplu", a declarat Florin Covaci, consilier general USR PLUS şi iniţiator al demersului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Planeta sexuală Moldova / Agresoarea avea un cârnat pe care a încercat să-l introducă în vaginul femeii

2 Mariana Moculescu s-a pozat aproape goală, într-o poziție sexuală! Cică e bonus pentru fani....

3  Vlăduța Lupău, știți, aia despre care a întrebat Florin Călinescu ce a întrebat...

4 „Iubiți români, iubiți străini, nu conta, amanți să fie…” / Femeia asta e nimfomană?

5 „Nu va mai reveni pe teren”