USR-PLUS se opune restricţionării dreptului de vot pentru cetăţenii care au viză de flotant

USR-PLUS se opune restricţionării dreptului de vot pentru cetăţenii care au viză de flotant

Alianţa USR-PLUS susţine modificarea legislaţiei pentru introducerea alegerii primarilor în două tururi de scrutin, dar se opune restricţionării dreptului de vot pentru cetăţenii care dobândesc viza de flotant cu mai puţin de 90 de zile faţă de data alegerilor.

Reprezentanţii alianţei susţin că fenomenul "turismului electoral" nu poate justifica o astfel de restricţie în condiţiile în care sistemul electronic exclude posibilitatea votului multiplu.

"Alianţa USR-PLUS susţine modificarea legii alegerilor locale prin introducerea a două tururi de scrutin, dar se opune restricţionării dreptului de vot pentru cetăţenii care dobândesc viza de flotant cu mai puţin de 90 de zile faţă de data alegerilor. O astfel de restricţie nu poate fi justificată de fenomenul 'turismului electoral' în condiţiile în care sistemul electronic de verificare exclude votul multiplu. Un număr foarte mare de cetăţeni, studenţi, tineri în general, nu vor putea vota la alegerile locale, dacă legea este promovată în forma trimisă de Guvern", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de USR-PLUS.

Potrivit sursei citate, parlamentarii USR vor introduce un amendament în acest sens şi solicită ferm Guvernului să renunţe la articolul respectiv.

Alianţa USR-PLUS facem apel la societatea civilă să-i susţină demersul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...