USR: Tot mandatul Gabrielei Firea a fost o continuă goană după vinovaţi

USR: Tot mandatul Gabrielei Firea a fost o continuă goană după vinovaţi

Mandatul primarului Gabriela Firea a fost o continuă goană după vinovaţi, susţin reprezentanţii USR într-un comunicat de presă transmis luni.

"Tot mandatul Gabrielei Firea a fost o continuă goană după vinovaţi. Mai întâi a fost 'greaua moştenire'. Apoi a fost opoziţia. Apoi a fost Liviu Dragnea. Acum, Gabriela Firea dă vina pe Guvernul PSD. Cu toată lumea s-a războit actualul primar, mai puţin cu propria incompetenţă. Pentru că Gabriela Firea nu se pricepe deloc la soluţii, dar ştie de minune să găsească falşi vinovaţi. Despre asta este vorba în toate declaraţiile din ultimele zile ale actualului primar: despre un edil care n-a făcut nimic timp de trei ani, care a stricat tot pe ce a pus mâna, care nu a avut viziune, soluţii şi rezultate. Ei bine, acest primar vine astăzi şi spune că, de fapt, nu e vina lui, ci e vina oricui altcuiva. Or, asta este o minciună! Este o minciună jenantă pe care Gabriela Firea o foloseşte în speranţa de a-i mai păcăli o dată pe bucureşteni", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, administraţia PSD "nu a făcut nimic în Capitală".

"A risipit banii fără responsabilitate, a dus RADET în faliment, a tocat bugetul pe bâlciuri şi statui, a dat sute de milioane de euro la companiile înfiinţate pentru camarilă şi a lăsat oraşul într-o stare mai proastă decât cea în care l-a preluat. Din acest motiv, Gabriela Firea, 'primarul faliment', trebuie să plece urgent", mai susţin cei de la USR.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat luni că Liviu Dragnea, fostul preşedinte al PSD, este cel care a fost condus "de facto'' Guvernul şi este vinovat de situaţia financiară de la Primărie, menţionând că premierul Viorica Dăncilă a spus într-o şedinţă că nu a fost lăsată să se implice şi că altcineva a făcut bugetul.

"Este adevărat că suntem într-o situaţie dificilă din punct de vedere financiar, dar toate oraşele şi municipiile sunt în această situaţie. Nu mor caii când vor câinii, sunt convinsă că vom depăşi această situaţie de austeritate. În primul rând, din deficitul de un miliard de lei pe care îl avem la Primăria Capitalei, jumătate din sumă am contractat-o printr-un împrumut la Trezorerie şi sperăm ca miercuri să ne fie aprobat acest împrumut pentru a plăti o factură la gaze. Cealaltă jumătate de 500 milioane de euro vom găsi soluţii şi în interiorul Primăriei şi cu ajutorul Ministerului de Finanţe pentru a acoperi această sumă care nu ne-a fost repartizată, deşi este prevăzută în bugetul de stat de la Ministerul de Finanţe. Noi nu cerem favoruri, nu cerem ceva în plus. După ce bugetul acordat Primăriei Capitalei a fost mic, nici acela nu a venit. Minusul de 500 de milioane din decembrie, plus alte 500 milioane provenite din minusuri pentru fiecare lună începând din ianuarie, vă daţi seama că s-a adunat un deficit. Ne vom echilibra", a afirmat Firea la sediul PSD. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

2 Andrei Caramitru pune tunurile pe OMV: „Există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”

3 Nouriel Roubini / „Se profilează mama tuturor crizelor economice”

4 Generalul din fruntea Armatei Poloniei: „Ne-am luat valizele cu bani și mergem, la dracu în praznic, în jurul lumii și încercăm să cumpărăm”

5 VIDEO Voi vedeți ce-au scos turcii din „cutia cu maimuțe”?