UTA Arad, victorie zdrobitoare cu Gloria Buzău. Arădenii rămân în prima ligă!

UTA Arad, victorie zdrobitoare cu Gloria Buzău. Arădenii rămân în prima ligă!

Arădenii au deschis balul cu golul marcat de Virgiliu Postolachi în minutul 16, echipa a reușit să câștige barajul în eșalonul de elită cu Gloria Buzău, cu 5-1 (1-0), duminică seara, pe teren propriu, în manșa secundă.

Foto: www.uta-arad.ro

UTA Arad s-a impus prin golurile marcate de Virgiliu Postolachi (16, 80), Andrei Chindriș (49, 65) și Philip Otele (89), respective Valentin Alexandru (68), după ce în tur scorul a fost egal, 0-0.

Cei de la Gloria Buzău au avut prima ocazie a partidei, în minutul 5, dar portarul arădenilor Florin Iacob, a respins mingea șutată de Dudu din lovitură liberă de la circa 30 de metri.

Este o victorie clară care onorează echipa arădenilor, aceștia au fost periculoși încă din prima parte a meciului, primul moment fiind min. 14, la o ieșire hazardată a portarului Denis Rusu, dar Abeid a trimis în bară din unghi.

Așa cum spuneam, în minutul 16, UTA a deschis scorul, prin Postolachi, dintr-o lovitură cu capul, după un corner. Gazdele au ratat alte două ocazii până la pauză, prin Claudiu Keșeru (40) și Desley Ubbink (42).

Echipa pregătită de Mircea Rednic și-a sporit avantajul în min. 49, tot după un corner, Andrei Chindriș, lăsat nemarcat, a reușit să marcheze. Fundașul Chindriș a reușit dubla (65), când a marcat cu capul după un corner executat de Paul Anton.

Valentin Alexandru a reușit să aducă golul onoare pentru buzoieni la min. 68, cu un șut de la 24 metri, din lovitură liberă. UTA a mai marcat prin Postolachi (80), după ce Stahl a interceptat o pasă greșită a lui Rusu, și prin Otele (89), cu un șut de la 20 de metri.

UTA Arad a ratat două bune oportunități prin Postolachi (66, 90+2), victoria arădenilor fiind una pe deplin meritată. UTA se menține în Superligă, în timp ce FC Argeș a retrogradat în eșalonul secund în urma meciurilor de baraj. CS Mioveni și Chindia Târgoviște au retrogradat direct în liga secună, iar Politehnica Iași și Oțelul Galați au promovat direct. Dinamo a promovat în Superligă în urma barajului.

AFC UTA Arad - Gloria Buzău 5-1 (1-0), Arena ''Francisc Neuman'' – Arad

Au marcat: Virgiliu Postolachi (16, 80), Andrei Chindriş (49, 65), Philip Otele (89), respectiv Valentin Alexandru (68).

Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti);

arbitri asistenţi: Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti), Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe); al patrulea oficial: Rareş George Vidican (Satu Mare)

Arbitru video: Marcel Bîrsan (Bucureşti); arbitru asistent video: Stelian Slabu (Braşov) Observatori: Octavian Şovre (Satu Mare) - CCA, Felix Grigore (Bucureşti) - FRF

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”