Vaccinuri/UE: ECDC lansează un instrument pentru supravegherea campaniei de vaccinare în spaţiul blocului comunitar

Vaccinuri/UE: ECDC lansează un instrument pentru supravegherea campaniei de vaccinare în spaţiul blocului comunitar

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a lansat luni un instrument care permite urmărirea vaccinărilor împotriva COVID-19 în toată Europa , oferind astfel o imagine de ansamblu asupra evoluţiei campaniilor de vaccinare în fiecare ţară, relatează France Presse.

ECDC, care grupează cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, precum şi Liechtenstein, Norvegia şi Islanda, a publicat în cursul dimineţii pe website-ul său o primă serie de date, deocamdată incomplete.

Chiar dacă statele membre trebuie să comunice de două ori pe săptămână bilanţuri privind campania de vaccinare, unele, între care şi Franţa, nu au furnizat încă datele la nivel naţional.

Potrivit datelor adunate până acum de agenţie, 8,23 milioane de doze de vaccin au fost administrate în statele membre, deşi numărul real ar fi mult mai mare, conform ECDC.

'În această primă fază a campaniilor de vaccinare, urmărirea numărului de doze distribuite ţărilor şi a dozelor primite de persoane oferă indicii utile despre progresele înregistrate în desfăşurarea vaccinării şi în privinţa evoluţiei campaniei de vaccinare', explică ECDC într-un comunicat.

'Aceasta oferă de asemenea primele estimări orientative despre utilizarea vaccinului pentru prima şi a doua doză pentru fiecare categorie de populaţie vizată de recomandările de vaccinare la nivel naţional', se menţionează în acelaşi comunicat.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Analist rus: „Timpul lucrează împotriva Rusiei” / Soldații ruși au căzut într-o capcană la Severodonețk

2 Născut într-o rulotă pe marginea drumului, a ajuns miliardar / Povestea celui mai bogat țigan din Marea Britanie

3 VIDEO Este „viu” și nevătămat / Țeapa luată de Forțele ruse care au aruncat o grenadă într-un transportor blindat

4 Contre între Ciutacu și RO Vaccinare / „Tonomatul” a încasat-o ca Mircea Badea!

5 VIDEO „Ca să nu-ţi ascund nimic, am vrut să mă duc să joc hochei pe gheaţă. Acum sunt la sală”