Val de inculpări în urma unor transferuri de tehnologie în Rusia

Val de inculpări în urma unor transferuri de tehnologie în Rusia

SUA au anunțat că au pus sub acuzare 12 persoane că au vândut Rusiei tehnologii americane, unele folosite chiar pe câmpul de luptă din Ucraina.

Val de inculpări în urma unor transferuri de tehnologie în Rusia FOTO EPA EFE

Aceste procese, asociate unor noi sancţiuni economice, rezultă din "două conspiraţii internaţionale separate menite să încalce legile şi sancţiunile comerciale americane", a declarat procurorul general al SUA, Merrick Garland, într-un comunicat, relatează Agerpres.

Într-unul dintre procese, cinci ruși și doi brokeri de petrol venezueleni au fost inculpați că au achiziționat din SUA componente electronice pentru avioane, radare sau rachete pe care le-au revândut unor companii rusești de armament.

Garland a afirmat că unele componente ce au tranzitat printr-un sistem financiar opac au fost găsite și în platforme de arme confiscate de la ruși în Ucraina.

Rețeaua din care au fost prinși deja doi membri în Italia și Germania, este suspectată că a utilizat aceeași companie-paravan și pentru transferarea a sute de milioane de barili de petrol venezuelean în China și Rusia.

Trezoreria SUA a adoptat și sancțiuni împotriva rusului Iuri Orehov, unul din responsabilii rețelei care a contribuit indirect la războiul împotriva Ucrainei, precizează Blinken într-un comunicat.

"Au contribuit indirect la războiul nejustificat al Kremlinului împotriva Ucrainei", a declarat secretarul de stat Antony Blinken.

Într-un alt proces sunt implicate patru persoane arestate în Letonia și Estonia. Acestea au încercat să exporte în Rusia o mașină de măcinat ultramodernă, susceptibilă de a fi deturnată în scopuri nucleare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro